Baklan İlçe Belediye Stadyumu’nda gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına Baklan Kaymakamı Burak Dertlioğlu, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Akduman, kurum amirleri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kaymakam Burak Dertlioğlu ve Belediye Başkanı Yusuf Gülsever öğrencilerin ve katılımcıların bayramını kutladı.

Program kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler okundu. Öğrenciler tarafından sergilenen dans ve şiir performanslarının güzelliği katılımcılar tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Programda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. yıl dönümü kapsamında düzenlenen okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerini ilçe kaymakamı ve ilçe belediye başkanı tarafından verildi.

“Rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz”

Kutlama programında bulunan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Bugün burada 99. yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün dünya çocuklarına kutlu olsun. Bugünü çocuklarımıza armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerimizi FİFA şartlarında yapımını gerçekleştirdiğimiz futbol sahamızda kutladık.Bundan 5 yıl önce ilçemizde öğrencilerimizin özel günlerini, bayram merasimlerini yapabileceği, kutlayabileceği düzenli bir alan yoktu. Çok şükür şuan FİFA şartlarında hem spor faaliyetlerini, hem de böyle özel günlerimizi coşkuyla kutlayabileceğimiz bir ilçe stadyumumuz var. İlçemizin, gençlerimizin ve pırıl pırıl çocuklarımızın hizmetine böyle bir sahayı kazandırmanın imkanını veren Allah’ıma şükrediyorum” dedi.