Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay'ın 'İsraf Son Bulsun Sofranız Bereket Dolsun' sloganı ile ilçe sınırlarında başlattığı kampanyaya Buldanlılardan da tam destek geldi. İlçenin bütün mahallelerinde kurulacak olan Halil İbrahim Sofrası bugün Yenicekent'te kuruldu. Yardımlaşma ve paylaşmanın önemine vurgu yapan yemek buluşmasında projenin tanıtımı yapıldı.

Proje kapsamında ilçenin 45 mahallesinde bütün hanelere sofra bezi dağıtımı gerçekleşti. Eş zamanlı olarak düzenlenen 'Halil İbrahim Sofrası' yemeklerinde mahalle halkı bir araya geldi. Cuma namazının ardından düzenlenen yemek programında 'Aynı tasa kaşık atan' Buldanlılar; birlik ve beraberliğinde en güzel örneklerinden birini yaşadı.

'Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek' inancı ile böyle bir proje başlattıklarının altını çizen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay; "Bizler Sadaka taşları ile paylaşmayı şiar edinen köklü bir geleneğe sahibiz. Bu geleneğimizi ilçemizde sürdürmek; Buldan sınırlarımız içinde kimsenin aç kalmamasını sağlamak amacı ile böyle bir projeyi hayata geçirdik. Proje kapsamında yardımsever vatandaşlarımızdan kuru erzak yardımları alarak ihtiyaç sahiplerimize ulaştırıyoruz. Bu yardımları ilçemizde bulunan marketlere koyduğumuz 'İsraf Kutuları' ile topluyoruz. Bu şekilde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızı da mahcup etmeden evlerinde sıcak aşlarının olmasını amaçlıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda başlattığımız projemiz kapsamında 45 mahallemizde 'Halil İbrahim Sofrası' buluşmaları düzenledik. Bu buluşmalar çerçevesinde bugün Yenicekent Mahallemizde biraraya geldik. Mahallelerimizden de projemize tam destek geldi. Bütün hemşehrilerime desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Her şey daha güzel bir Hoşgör kenti Buldan için" şeklinde açıklamalarında bulundu.