“Öncelik hayatın, öncelik yayanın” isimli etkinlik Çal Gazi İlkokulu’nun önünde yapıldı. Denizli-Çal karayolu üzerinde yapılan etkinliğe Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, Emniyet Amiri Ergül Taşkıran, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Oğuz Şentürk, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Trafikte seyir halinde olan sürücülere "Yaya Öncelikli Trafik" kapsamında hazırlanan kataloglar dağıtıldı. Öğrencilere yetkililer tarafından bilgilendirme yapıldı.

“BİZİM KAYIPLARA BAŞKA ÜLKELER SAVAŞLARDA VERMİYOR”

Türkiye’nin her köşesinde eş zamanlı olarak etkinliğin düzenlendiğini söyleyen Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, “Belediyemiz okul çıkışlarında fiziki tedbirlerini aldı. Ancak, trafikte güvenlik için bu da yetmez. Sürücüler, yayalar herkes konuya duyarlı olmalıdır. Ülkemizde yılda 7 bin kişi trafik kazalarında ölüyor, 300 bin insan yaralanıyor. Bu kayıpları batı ülkeleri savaşlarda vermiyor. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi bizim bölgemizde de sık sık yayalar trafikte seyir halinde olan araçlar tarafından çarpıyor. Son olarak Süller’de bir yayaya otomobil çarptı. Bu önemli konuda herkes duyarlı olmalıdır. Çal’da başlayan yaya ve trafik güvenliği seferberliğinin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesini arzuluyoruz” dedi.