Yükseköğretim Kurumları Sınavı 15-16 Haziran Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak. YKS, Temel Yeterlilik Test Sınavı(TYT), Alan Yeterlilik Test Sınavı(AYT) ve Yabancı Dil Test Sınavı(YDT) olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Türkiye genelinde toplam 2 milyon 528 bin 110 öğrenci bu sınavlarda ter dökecek. Denizli’de de 26 bin 651 öğrenci bu sınavlara katılacak. 181 engelli öğrenci de hayatlarını değiştirecek bu sınava katılacak. 3 oturum olarak yapılacak sınavlarda ilk olarak 15 Haziran Cumartesi günü TYT sınavı yapılacak. Bu sınav 135 dakika sürecek ve il genelinde 86 okulda gerçekleşecek. 16 Haziran Pazar Günü 70 okulda yapılacak olan AYT sınavı da 180 dakika sürecek. Bu iki sınav da saat 10.15’te başlayacak. Üçüncü ve son oturum olan YDT sınavı il genelinde 13 okulda 16 Haziran Pazar Günü gerçekleşecek ve 120 dakika sürecek.

UZMANLAR UYARDI

Uzmanlar öğrencilerin sınavdan en geç 1 gün önce çalışmayı bırakıp dinlenmeleri gerektiğini söylüyor. Sağlıklı bir kahvaltı yapıp öyle sınava girilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar önceden olduğu gibi öğrencilerin mağdur olmaması için okula en geç yarım saat önce gitmelerini öneriyor.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OĞUZ BAŞARI DİLEDİ

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da yayınladığı bir mesajla öğrencilere başarı diledi. Oğuz, “Değerli öğrencilerimiz emeklerinizin zayi olmaması ve üzücü durumlarla karşılaşmamak için sınav kılavuzunda yer alan hususlara dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. Sınav gününden önce sınava gireceğiniz sınav salonunu ziyaret etmeniz ve sınav günü nava gireceğiniz binanın kapısında sınav saatinden en az 1saat önce hazır bulunmanız faydanıza olacaktır. Bu vesile ile İlimizde 15 Haziran 2019 Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ne girecek olan 26.651 öğrencimizin, 16 Haziran 2019 Pazar günü sabah oturumu olan AYT’ne girecek olan 22.457 öğrencimizin ile öğleden sonra YDT’ne girecek olan 1.969 öğrencimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin emeklerinin karşılıklarını alabilmeleri temennisiyle yapılacak olan sınavda başarılar dilerim.” İfadelerini kullandı.