Yerel seçimlere kısa bir süre kala muhtar adayları arasında kıyasıya çekişme devam ediyor. Mustafa Kemal Tuğcu, Denizli’nin Merkezefendi İlçesi Adalet Mahallesi’nde muhtar adayı oldu. Tuğcu, “Sorunları doğru merkezlere aktarmak istiyorum. İlişkilerimin bu yönde ciddi bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Bugün devlet idareler sorunların çözümü için var. Ama sorunu doğru idareye götürmek, çözümü hızlandırır. Ben bunun takipçisi olacağım. Ben emekli oldum. Ama haftada 2 saat olmak üzere programcılığa devam ediyorum. Muhtar olduktan sonrada bırakmayacağım. Çünkü o program benim halkla devlet idareleri arasında anahtarım olacak” dedi.

“KARDEŞ MAHALLE BULACAĞIZ”

Çeşitli ülkeleri ziyaret ederek kafasında bir birikim oluştuğunu ifade eden Tuğcu, “Burada edindiğim birikimle Adalet Mahallesi’nde neler yapılabilir diye düşüneceğiz. Doğru modeller ya da bir kaç model bir araya getirerek teklifimiz yapabilecek doğru kuruma ileteceğiz. Biliyorsunuz ki Cumhurbaşkanımız da muhtarlara çok önem veriyor. Onları özellikle İspanya gibi ülkelere gönderiyor. İşte ben bu noktada Cumhurbaşkanımız’ın yanında olduğumda fotoğrafta hangi karede yanında olabilirim kaygısında olmayacağım. Ona nasıl bir proje, birikimleri mi nasıl aktarabilirim kaygısında olacağım. Örneğin Madrid’e gittiğimizde buradan ne götürdüğümüz, orada hangi modeller getirdiğimiz önemli olacak. Örneğin Madrid’ten kardeş mahalle bulmak gibi. Çok değerli arkadaşlarla yarışıyorum. Mahallelimiz bana muhtar olmam için yetki verirse sorunların takipçisi olacağım” diye konuştu.

ADALET MAHALLESİ’NDE NELER YAPILABİLİR?

Tuğcu, “Mahallemizde kurduğumuz mahalle whatsapp grubu ile mahallelimiz bana buradan sorunlarını aktarabilecek. Grupta etkinlik haberlerin, cenaze duyurularını bilgi mesajı ile iletmek istiyorum. Bu şekilde mahallelimin bir tuş kadar yakınında olmak istiyorum. Bunun birlikte olmakta önemli olduğunu düşünüyorum. Denizli’de Adalet ismini taşıyan bir mahalle ve Adalet ismini taşıyan bir park var. Yapılırken Ege’nin en büyük yeşil alanı olarak yapılan bu park ile mahalle arasında bir kopukluk var. Biz bu bağlantıyı kurmak istiyoruz. Nasıl? Adalet Parkı’nda etkinlikler düzenleyeceğiz. Türk halk, Türk Sanat müziği, Jaz konserlerimiz olacak. Bunları belediyelerimiz ile üniversiteli gençlerimizler, Denizli’de 70’e yakın Türk Halk Müziği korosu ile yapacağız” dedi.

“ORNAZ VADİSİ’NDEN MAHALLEMİZE SU GETİRMEK İSTİYORUM”

Adalet Mahallesi’nin yakınında Ornaz Vadisi’nin yer aldığını söyleyen Tuğcu, “Biz oraya kar şerbet için gideriz. Orada bulunan doğal su kaynaklarını bir kaç km’lk borularla mahallemize getirebiliriz. Mahallelimiz bu sudan yararlanabilir. Geçtiğimiz günlerde Denizli Sağlık İl Müdürümüz Berna Öztürk ile yaptığımız programda bu suların kontrollerinin 6 ayda bir yapıldığını bana aktarmıştı. Dolayısıyla bende dünyanın önemli mermer merkezlerinden biri olan Denizli’de mermercilerimize mahallemize anıt şeklinde mermer çeşmeler yapmasını isteyeceğiz. Tesisatını da belediyelerimizden isteyerek mahallemize bu su kaynaklarını kazandırmak istiyoruz” diye ifade etti.

KADINLARA ÖZEL PROJE

Tuğcu, “Özellikle kadınlarımızın gezdiği merkez yerlerde tuvalet eksiği olduğunu düşünüyorum. Erkekler bu ihtiyacını herhangi bir kahvehanede giderebiliyor. Ama kadınlarımız için bu geçerli değil. Tabi ki bunların hiçbirini muhtarın yapma yetkisi yok. Ama bunları yukarı iletecek ve takipçisi olacak kişi olmak istiyorum. Kadınlarımızın el işlerini, emeklerini sergileyebilecekler alanlar yapmak istiyoruz. Orada çok güzel parklarımız var. Burada akşamları doğru ışıklandırmalar ve yer temini ile kadınlarımız emek verdikleri ürünler satışa sunabilir. Bu mahallede kaynaşmayı da sağlar. Bir muhtarın ne yetkisi var, bunları nasıl yapabilir diye düşünmesinler. Bakarsınız tüm Türkiye’ye örnek olacak bir muhtarlık oluruz” diye konuştu.

MUSTAFA KEMAL TUĞCU KİMDİR?

Denizli’de televizyon programları yapımcısı olduğunu belirten Tuğcu, “Yaklaşık 11 yıl önce Türk Halk Müziği ile başlayan televizyon sunuculuğum daha sonra tarım programları, Kentin Mimarları adlı program ile devam etti. Kentin Mimarları özellikle bugün her bölümü arşivi niteliğinde kullanılacak bir programdı. Sektör Öğrenciler programımızda iş adamlarının başarı hikayelerini anlatıyoruz. Gençlerimize ışık tutması bu programımızı hala devam ettiriyoruz. Bunun gibi çok sayıda programlar yaparak kariyerim geçirdim. Çeşitli STK ve derneklerle çalışma fırsatım oldu. Emekli oldum. 3 yıldır Adalet Mahallesi’nde oturuyorum. Bu mahalledeki memnuniyetim sebebiyle bu yıllık seçimlerde muhtar adayı olmaya karar verdim” dedi.