DEGİAD üyeleri, Yüksekçıta Okulu yöneticileri ve öğrenci velilerinden oluşan 16 takım 21 Nisan'a kadar sürecek turnuva boyunca kozlarını paylaşmaya devam edecek. Yüksekçıta Okulları'nda gerçekleştirilen barbekü partisi ve kokteyl ile start alan turnuvada takımlar ve tüm oyuncular tanıtıldı. Yüksekçıta Okulları kurucularından İnci Emek turnuvada boy gösteren tüm takımlara başarı diledi, centilmence bir mücadele çağrısında bulundu.  DEGİAD Başkanı Hakan Urhan da çekişmeli bir turnuva beklediklerini söyleyerek, tüm takımlara başarı diledi. DEGİAD üyelerinin çeşitli sosyal projelerin yanı sıra etkinliklerle de bir araya geldiğini hatırlatan başkan Hakan Urhan büyük bir aile olduklarının vurgusunu yaparak kendisinin de yer aldığı takımı ile birlikte turnuvanın ilk maçlarına oyuncu olarak katıldı.

Konuşmaların ardından ilk gün oynanan 8 maç oldukça çekişmeli ve centilmence geçti. DEGİAD-Yüksekçıta Okulları Basketbol Turnuvasın'da sponsorların desteği büyük oldu. Sponsor firmalardan Ana Sponsor olan Terzioğlu Mühendislik İnşaat ,Özel Göz Akademi Hastanesi, Çınar Müzik, Denizli Özel Sağlık Hastanesi turnuvaya büyük destek verdi.

Turnuvaya destek veren diğer sponsorlar ise Aluminal Alüminyum Cam, Başbuğ Kuyumculuk, Bordo Şarap ve İçki Mağazası, Diyetta , EkoEgs Güvenlik Sistemleri, Evliyaoğlu Tekstil, Fizyoform Sağlıklı Yaşam, Gündüz Kuyumculuk, Gündüzoğlu Ticaret, Hummel, İnci Enerji, Kordon Grup , Labada Gurme, Marina Restaurant,  Miske Restaurant, Özgürler İnşaat, Pak-iş Mobilya, Pratik Poliçe(Bermant Sigorta), Toyuq Mangal ve Yılmaz Kuyumculuk  oldu.

İŞTE TURNUVANIN DETAYLARI

Degiad - Yüksekçıta Basketbol Turnuvası adını taşıyan etkinlikte toplam 16 takım mücadele ediyor. A ve B grubu adlarıyla 8'erli gruplar halinde mücadele edecek olan takımlar tek maç usulü ile karşılaşacak. Gruplarda tüm takımların karşılıklı maçlarının ardından sıralamada ilk 4 içinde yer alan takımlar dörderli ikinci gruplara kalmaya hak kazanacaklar.

İkinci gruplarda da her takım birbiri ile oynayıp, toplamda 3 maç yapacaklardır. İkinci gruplarda ilk ikiye giren takımlar Final Four mücadelesi yapıp, turnuvanın şampiyonu belli olacaktır.

Turnuvada şampiyonluk mücadelesi veren 16 takım ise; Ağır Abiler, Air Force, BASİAD, Eski Dostlar, Expo Team, Extraordinary Gentlemen, Goodfellas, Hangover, Kayınçolar, Osenebusene, Peaky Blinders, Riskymen, Seferoğulları, Yirmilik, YİS ve Yüksekçıta Okulları olacaktır.