Denizli’yi tarım, hayvancılık ve seracılıkta üs haline getirebilecek ihtisas organize sanayi bölgelerinin müjdesi geldi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan'dan geldi. Başkan Zolan’ın 258 vizyon proje ile tarıma sağlayacağı destekler arasında dikkat çeken en önemli yatırımlar sera ve hayvancılık organize sanayi bölgeleri oldu. Başkan Zolan’ın altyapısının Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanacağını söylediği ihtisas organize sanayi bölgeleri, Denizli’ye çok önemli iş ve üretim sahaları kazandıracak.

ORGANİZE SERA VE HAYVANCILIK BÖLGELERİ KATMA DEĞER YARATACAK

Başkan Zolan, ihtisas organize sanayi bölgelerinin katma değeri yükselteceğini belirtirken, “Şehrimizdeki hayvansal ürünlerin katma değerlerini artırmak amacıyla hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebileceği organize hayvancılık bölgelerinin tüm altyapı ihtiyaçları (yol, su, elektrik, kanalizasyon gibi) karşılanarak, bu bölgeler daha kullanılabilir bir hale getirilecek. Ayrıca şehrimizin uygun bölgelerinde büyük organize sera bölgeleri kurulacak” dedi.

LİSANSLI DEPOLAR ÇİFTÇİYİ DERTTEN KURTARACAK

Denizlili çiftçinin büyük ihtiyacı olan lisanslı tarım depolarının da müjdesini veren Başkan Zolan, iki deponun hemen yapılacağını söyledi. İçinde laboratuvar ve eğitim salonlarının bulunacağı depoların birinin Çivril, diğerinin de Cankurtaran bölgesine yapılacağını ve bölge çiftçisine hizmet edeceğini belirten Başkan Zolan, “Tarım ve Orman Bakanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Borsası işbirliği ile lisanslı depolar yapılacak. Bu depolarda başta kekik olmak üzere mısır, üzüm, haşhaş, anason, çekirdek, arpa ve buğday gibi ürünler depolanabilecek. Tesislerde aynı zamanda laboratuvar ve eğitim salonları da yer alacak” dedi.

HAYVANCILIK VE TARIM SEKTÖRÜNE EKİPMAN DESTEĞİ SÜRECEK

Hayvancılığa destek kapsamında; balyalama makinası, silaj paketleme makinası, yem karma makinası gibi sektörün ihtiyaç duyduğu makinaları ücretsiz olarak dağıtacaklarını kaydeden Başkan Zolan, "Tarım ürünleri için makina ve teçhizat desteği kapsamında ise badem soyma makinası, ceviz kurutma makinası, ceviz soyma makinası ve katı gübre dağıtma römorku da yine üreticimize ücretsiz bir şekilde sağlayacağız" dedi.