Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 33'üncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali 26 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Amatör tiyatroların başkenti Denizli’de düzenlenecek festivale bu yıl 6’sı yabancı olmak üzere toplamda 20 grup katılacak. Yurt içi ve yurtdışından Denizli'ye gelecek grupların yanında atölye çalışmaları da festivale renk katacak. Tiyatro severlerin atölye çalışmalarına da katılabileceği festivale, Ali Hakan Beşen, Pervin Ünalp, Erkan Pektaş, Ruhi Sarı, Mert Turak, Burak Alkaş, Erhan Yazıcıoğlu, Nedim Saban gibi birbirinden değerli oyuncular katılacak. Ünlü sanatçılar atölye çalışmalarında tecrübe ve birikimlerini tiyatro severlerle paylaşacak.

Ayrıntılı program: http://tiyatro.denizli.bel.tr

Denizli Büyükşehir Belediyesi 33. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’nin korteji ise 27 Nisan Cumartesi günü saat 12.00'de Denizli Valiliği önünden başlayarak, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda son bulacak. Burada çelenk sunma töreni, açılış konuşmaları ve sokak gösterisi yapılacak. Festivale 200 dolayında amatör tiyatro oyuncusu katılacak. Denizlililerin tiyatroya doyacağı etkinlikte 3 sokak oyunu grubu 8 gösteri yapacak, 20 tiyatro grubu ise 33 oyunu sahneye koyacak. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ile Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek eserlerin yanı sıra, Sarayköy ve Çivril’de de 4 farklı oyun tiyatro severlerle buluşacak.

Açılış oyunu "39 Basamak"

Tiyatro severler festivalle ilgili ayrıntılı bilgi ve rezervasyona http://tiyatro.denizli.bel.tr adresi ile Çatalçeşme Oda Tiyatrosu gişesinden ulaşabilecek. Festivalin açılış oyunu ise 26 Nisan 2019 Cuma günü saat 20.30'da Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu'nda sahnelenecek "39 Basamak" adlı eser olacak. 

1984'ten beri...

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, amatör tiyatronun başkenti unvanına yakışır bir ev sahipliği ile kültür ve sanata destek vermeye devam edeceklerini kaydetti. Başkan Osman Zolan, "1984 yılında başlayan dev organizasyonumuz uluslararası anlamda çok önemli bir yere sahip. 33. kez bu organizasyonu gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.  Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali ile bir kez daha amatör tiyatroların başkentine yakışır bir ev sahipliğimiz olacak. Festivalimiz hayırlı olsun. Tüm hemşehrilerimizi bu güzel oyunları izlemeye davet ediyorum" diye konuştu.

Ulusal Çocuk Tiyatrosu Şenliği sona erdi

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği "Ulusal Çocuk Tiyatrosu Şenliği" Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği ’Seksen Günde Dünya Gezisi’ adlı oyunuyla sona erdi. Bir hafta boyunca devam eden etkinlikte birbirinden güzel 8 ayrı çocuk oyunu 21 kez sahnelenirken, tiyatroya doyan çocuklar unutulmaz bir şenlik yaşadı.