Denizli merkez ve ilçelerinde etkili olan lokal yağışlar tarım arazilerini vurdu. Pamukkale İlçesi’ne bağlı Uzunpınar ve Kurtluca Mahallerinde çiftçinin geçim kaynağı olarak kekikler ise sular içerisinde kaldı. Bölgenin büyük bölümünde etkili olan sağanak yağmur yağışı, hasat zamanının geldiği kekikleri tarlada bıraktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre geçtiğimiz yıl, Denizli kekik üretiminde ilk sırada yer aldı. 2018 yılında Türkiye’de üretilen 15 bin 895 ton kekiğin %88,1’i (14 bin 9 ton) Denizli’de üretilmişti.

Bölgeye giden Pamukkale İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ve Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, üreticiler ile görüşerek selin zarar verdiği tarım arazilerinde incelemelerde bulundu. Yapılan kontrollerde tarım arazilerinin durumları ve zararlar tespit edildi. Dolu ve selin kekik arazilerine önemli zararlar verdiğini belirten Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, “Kekiğin yoğun olarak bulunduğu Uzunpınar ve Kurtluca Mahallerimizde kekik ekili alanlar sular içerisinde kalmış durumda. Üreticimiz tam hasat döneminde böyle bir afet ile karşı karşıya kaldı. Yapılacak raporlamalar ile hasarlar tespit edilecek” dedi.

Kekik üretiminde dünya lideri olan Denizli’de geçen sene 100 bin dekar alanda yaklaşık 15 bin ton kekik gece gündüz demeden çileli bir hasatla çiftçinin deposuna girdi. 5,5 liradan açılışı yapılan kekiğin fiyatı 8 liraya kadar çıkmıştı. Kekik üretimi yapan çiftçilerin cebine geçtiğimiz yıl 120 milyon TL gibi dev bir kazanç girdisi elde edildi.