AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99 yıl önce dualarla, büyük bir özgürlük ve bağımsızlık aşkıyla açılmış, millet iradesinin tecelli ettiği nadide bir makam olduğunu hatırlatan Milletvekili Şahin Tin, şunları söyledi:

MİLLETİMİZ ESARETİ ELİNİN TERSİYLE İTTİ

“Türk milletinin tam bağımsız, hür ve özgür yaşama iradesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin doğuşunun kaynağı olmuştur. Bugün ülkemizin üzerinde parlayan güneş tarihi sorumluluğumuzun ve gelecek hayalimizin güçlü oluşundan kaynaklanmaktadır. İstiklal sancağını bugünlere kadar yere düşürmeyen aziz milletimiz, bu tarihi duruşunu kararlılıkla geleceğe taşımaya devam edecektir. Küllerinden yeniden doğan, esareti elinin tersiyle iten bir millet, yaşadığı coğrafyanın en zor zamanında yeni bir doğuş gerçekleştirmiş, devletini kurmuş, hem kahraman hem de gazi olan bir meclisin oluşumunu sağlamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi milletimizin onur ve şeref kapısıdır. Bu kapı, bizler var oldukça ilelebet milletin emrinde olmaya ve sonuna kadar açık tutulmaya devam edilecektir. Böylesi kutlu bir çatı altında görev yapıyor olmanın verdiği kıvanç kelimelerle izah edilemeyecek kadar yücedir. Bize düşen milletimize her daim hizmet etmektir.”

GAZİ MECLİS ANADOLU’NUN GÜR SESİDİR

Gazi Meclisin Anadolu’nun gür sesi olduğuna dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin, “Anadolu coğrafyası çilenin, istiklalin ve istikbalin beşiği, eskimeyen hafızasıdır. Bizler bu coğrafyanın akıl, sabır ve imanıyla nasıl varlığını sürdürdüğünü dünyaya ilan etmiş bir milletiz. Medeniyetimizi tüm yönleriyle ayakta tutan yegâne güç kaynağı, başta Yüce Allah, sonra da milletimizin sarsılmaz inancı, vatan, devlet, toprak ve bayrak sevdasıdır. Söz konusu vatan olduğunda her şeyi kenara koyan bir milleti esir alma cüreti gösterecek akıl, faydasız, kör ve uçuruma selam gönderen karanlık bir duvar gibidir. Aziz milletimiz varlığıyla memleketin bekasının teminatı olmaya ilanihaye devam edecektir. Aksini gerçekleştirmek isteyenler, kararlılığımız karşısında karanlık kuyularında boğulmaya mahkûm olacaklardır” dedi.

23 NİSAN ÇOCUKLARIN BAYRAMI

Gazi Meclisin kutlu varlığını ayakta tutacak olanların, gelecek nesiller olduğuna vurgu yapan Milletvekili Şahin Tin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ileri görüşlülüğü, parlak zekâsı ve öngörüleriyle bulunduğu zamana ışık tutmanın ötesinde bugünlere de yol çizmiştir. Bu sebeple 23 Nisan’ı ruhuna ve manevi değerine binaen geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. 99 yıl önce temelleri atılan ve her türlü saldırılara rağmen bugünlere hür iradesini koruyarak ulaşan Büyük Millet Meclisi yine bizlerden sonra çocuklarımızın, gençlerimizin ve gelecek nesillerimizin omuzlarında yükselmeye, o ulvi makamını korumaya ve yüceltmeye devam edecektir. Bu vesileyle Gazi Mustafa kemal Atatürk ve ilk Meclisin muhterem mebusları başta olmak üzere o günden bugüne görev yapan tüm Milletvekillerimize yürekten teşekkür ediyor, milletimiz adına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler de aynı hissiyat ve görev bilinciyle tarihi, milli sorumluluğumuzu eksiksiz yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu görev bilinciyle Gazi Meclis’in 99. açılış yıldönümünde milletimize güzel bir gelecek diliyor, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Gazi Atatürk başta olmak üzere Büyük Millet Meclisi’nin kurucularını, vatanımızın ilelebet varlığı için hayatlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve tazimle yâd ediyorum” dedi.