Doğa ile tarihin eşsiz buluşmasına sahne olan, inanç, sağlık, termal ve hava sporları turizmine ev sahipliği yapan Pamukkale, yamaç paraşütü faaliyeti için her mevsim uygun iklime sahip olan tek bölge olup, bu yönüyle yamaç paraşütüne ilgili sporcu ve adrenalin tutkusu olanlar için cazibe merkezi konumunda. 13 Haziran 2018 tarihinden itibaren 2 acenta bünyesinde 4 pilotla günlük 15-20 uçuş gerçekleşirken 12 Haziran 2019 tarihi itibari itibariyle 9 acenta bünyesinde 32 pilotla günlük 100’ün üzerinde uçuş gerçekleştiriliyor. 1 yıllık dönemde gerçekleşen 17.010 ticari amaçlı yapılan uçuş, 6.865 sportif amaçlı yapılan uçuş ile Pamukkale’ye ve ülkemize sportif ve ticari olarak katkı sağlandı.  2019 yıl sonu itibari ile 30.000 ticari uçuş hedefleniyor,  2020 yılında yıllık uçuşun 40.000’nin üzerine çıkması bekleniyor.

Kurallara Uymayanlara İdari Yaptırım

Yönergenin yürürlüğe girmesinden sonra ticari yamaç paraşütü uçuşlarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmamış ancak sportif amaçlı yapılan eğitim uçuşunda pilotaj hatası nedeniyle bir kursiyer hayatını kaybetmiş, 2 adet de yaralanmalı kaza olayı gerçekleşmiştir.

Yönergenin yürürlüğe girdiği 1 yıllık süre içerisinde İlçe Sportif Turizm Kurulunca yapılan kontrol ve denetimlerde Pamukkale yamaç paraşütü ve yelken kanat uçuş yönergesine aykırı hareket eden 6 yamaç paraşütü pilotuna 7 adet idari para cezası, 23 pilota ise uçuş durdurma cezası verilmiştir.

İlçe Sportif Turizm Kurulu, Pamukkale’de yamaç paraşütü faaliyetlerinin güvenli bir şekilde en üst seviyelere ulaşmasını teminen yamaç paraşütü sporunun tüm paydaşları ile çalışmalarına devam ediyor.