Denizli’de sivil havacılıkta örnek bir kuruluş olan PAM AIR Havacılık, geçtiğimiz yıl hem turizme hizmet hem de yolcu taşımak amacıyla uçan taksi hizmetini başlatmıştı. Havaların düzelmesiyle yeni döneme hızlı bir başlangıç yapan uçan taksiler, yerli ve yabancı turistleri Denizli’nin beyaz cennet Pamukkale’si başta olmak üzere her köşesini havadan keşfetmeye olanak sunarken, İzmir ve Antalya’ya yolculuk yapacaklara alternatif ulaşım hizmeti veriyor. Dahası gelin ve damatları havada uçan takside buluşturan firma, onlara da düğün öncesi farklı bir tat sunuyor.

TÜRKİYE’DE İLK

Uçmanın bir tutku olduğunu ve yaptıkları yatırımla da Denizli halkına hizmet vermenin mutluluğu içinde olduklarını aktaran firma yöneticilerinden Ümit Ercan, sivil havacılıkta verdikleri hizmetle Türkiye’nin ilk işletme ruhsatı alan firması olduklarını söyledi. Gyrocopterlerle;  İzmir, Fethiye, Kemer, Dalyan, Antalya gibi merkezlere de Denizli’den uçuşlar yaptıklarını belirten Ercan, ticari uçuşların yanı sıra hem yerli hem de yabancı turistlere beyaz cennet Pamukkale, Denizli’nin doğal, tarihi güzelliklerini uçan taksi hizmetiyle tanıttıklarını vurguladı.

ÜCRET AYNI KALDI

Firma, hava taksi ücret tarifesinin de geçtiğimiz yılla aynı tutulduğunu açıkladı.  15 dakikalık standart turla beyaz cennet Pamukkale ve tarihi antik kentler ya da Denizli semaları üzerinde uçmak isteyenler 500 lira ödeyecek. Hava taksiye iki kişi binmek için gelenlere  de, indirim var. Standart turlarda kişi başı 350 lira alınacak. İzmir, Antalya, Eskişehir gibi kentlere gitmek isteyenlerden ise saatlik olarak 250 Euro ücret alınacak.