Denizli’de başlayan kuvvetli sağanak yağış, şehrin bazı noktalarında aksaklıklar yaşanmasına sebep oldu. Özellikle çeşitli noktalarda yağmur sularının birikmesi sebebiyle trafikte aksaklıklar yaşandı.  Bazı mahallelerde ve sokaklarda rögar kapakları taştı. Yağış ve sel suları nedeniyle trafikteki araçlar ilerlemekte güçlük çekti. 

Sağanak yağışın başlamasıyla birlikte harekete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi  (DESKİ) ekipleri kritik noktalarda görev yaptı.

Kent merkezinin en hareketli olduğu yerlerden Gazi Bulvarı da, birden bastıran ve yaklaşık 15 dakika süren yağışın etkisi altında kaldı. Yağmur suları sebebiyle bulvar boyunca ulaşım trafiğe kapandı. Halk otobüsleri de tıkanan yolda hareket edemedi. İşyerlerinin saçakları altında yağmurun dinmesini bekleyen vatandaşlar ise karşıdan karşıya geçmekte güçlük yaşadı. Bazı vatandaşların pantolonlarını dizlerine kadar sıvayarak biriken suya aldırmadan yolun karşısına geçmesi ise dikkat çekti.

Gazi Bulvarı’nı 20 dakikada açtılar

Bulvardaki trafiğin açılması için ise normal hayatta hep geri planda kalan kahramanlar sahne aldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve DESKİ ekipleri, bulvardaki araç ve yaya trafiğini açabilmek adına hummalı bir çalışma içerisine girdi. Tıkanan rögar kapakları açıldı, bulvarda yaklaşık 50 santimetreyi bulan su tahliye edildi. Ekiplerin işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği yoğun çalışma sonucu Gazi Bulvarı yaklaşık 20 dakika içerisinde yaya ve araç trafiğine açıldı.

Mahsur kalan 7 kişi tahliye edildi 

Öte yandan itfaiye ekipleri tarafından su baskını yaşanan yerde su tahliyesi yapılarak mahsur kalanlan 7 kişi tahliye edildiği öğrenildi. Yağmur dolayısıyla kent merkezinde DESKİ'nin 60 personel 20 potopomp 8 vidanjör 3 kanal açma ve 7 ızgara temizleme aracı ile  itfaiye ekipleri ise 16 araç 45 personel 25 motopomp ile su çekim hizmet verdiği belirtildi.

Deniz TOKAT