denizliaktuel.com - Özkan TOKMAK

Sarayköy'ü geçtikten sonra Tosunlar üzerinden Buldan'a ulaşımı sağlayan Köprübaşı Köprüsü'nün dayanıksız olmasından dolayı araçların geçişi yasaklanmış, köprüye girişin yasak olduğu levhalar asılmıştı. Hatta çok kez köprünün iki ucu da ağır beton bariyerlerle kapatılmıştı.

Köprünün yorgunluğu her halinden belli olmasına rağmen bariyerlerle kapatılan köprüyü, araç sürücüleri ise açarak kullanmaya devam etmesi ise şaşkınlık yaratıyor.

 Ağır ve hafif araç sürücülerinin tüm tehlikesine rağmen kullanmaktan vazgeçmediği köprü de, her gün bir kaza olacak korkusu hakim. Hatta köprü çöktü çökecek haliyle adeta bir ölüm noktası olmuş durumda.  Kimilerinin ‘Sırat köprüsü’ adını verdiği Köprübaşı Köprüsü’nü kullanmaya devam etmesi ve ölüme adeta meydan okunması ise şaşırtıcı bir durum olarak ortada duruyor. Köprüden az ileride İzmir Yolu üzerindeki kavşağa sürücülerin rağbet göstermemesinin sebebi ise; Tosunlar mahallesine hemen giriş imkanı vermesi ve Buldan’a 3 kilometrelik kestirme imkanı sunması.

Öyle ki, yolu kullanan sürücülerin neredeyse tamamı tehlikeyi bilmelerine rağmen, bundan vazgeçmeyeceklerini belirtip köprünün yapılmaması nedeniyle kızgın olduklarını belirtiyor.