Pamukkale Sağlıklı Hayat Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Yeşilay Şube Başkanı Bünyamin Yakar, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat, Pamukkale İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşe Erdoğan, Pamukkale Sağlıklı Hayat Merkezi Hekimi Dr. Mustafa Ali Ekiz ve Merkez çalışanları ile sigarayı bırakan vatandaşlar katıldı. Sigarayı bırakan vatandaşların bırakma öyküleri ve duygularını anlattıkları bir video izleniminin ardından vatandaşlar tek tek tebrik edilerek teşekkür belgeleri takdim edildi. Sigara nedeniyle birçok hastalığa yakalandıklarını, kronik rahatsızlıklarla hayatlarının karardığını, çocuklarının da sigara içmeye başladığını üzülerek gördüklerini anlatan vatandaşlar, sigaradan kurtulduktan sonra ‘Tekrar yaşadığımızı hissettik’ diyerek sigaranın insan yaşamını resmen baltaladığını söyledi. İnsanları ise, bu illetten uzak durmaya davet eti.

GEÇ KALMIŞ DEĞİLSİNİZ

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Müdürlük olarak sigara bırakmak isteyen kişilere her zaman desteğe hazır olduklarını belirterek bu amaçla Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi, Acıpayam Devlet Hastanesi, Kale Devlet Hastanesi, Çivril Devlet Hastanesi ve Pamukkale ile Merkezefendi Sağlıklı Hayat Merkezlerinde sigara bırakma poliklinikleri bulunduğunu söyledi. Öztürk: “Öncelikle kendisi için sağlığını kaybetmeden erken dönemde sigarayı bırakmayı seçen ve bunu başaran tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Önemli olan bir organ kaybı ya da çok ciddi kalp vebenzeri rahatsızlıklar ortaya çıkmadan bu kararı verebilmek. Ama tabii ki sigarayı bıraktıktan sonra bir nefesten bir şey olmaz dendiği anda o bir nefes tekrar sigaraya başlama nedeni olabiliyor. Yine hiç sigaraya başlamayan kişilerde de ne yazık ki sigara alışkanlığı böyle başlıyor. O nedenle tüm vatandaşlarımızın buna çok dikkat etmelerini ve bir nefes bile olsa sigaradan uzak durmalarını istiyoruz” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, sigaranın zararlarının anlatımı ve bıraktırılmasında yoğun emeklerinden dolayı Dr. Mustafa Ali Ekiz’e teşekkür belgesi verdi.