CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi İlyas Haytan Toplantı Salonunda gündeme dair açıklamalarda bulundu. İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin kararı sert bir dille eleştiren Sancar, “YSK; tarihi bir yanlışa imza atarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal kararı almıştır. Kararın hukuki dayanaktan yoksun olduğu tamamen keyfi alındığı o kadar açık ki, madem Sandık Kurulu Başkanları yasal değil o zaman aynı sandıktan çıkan Belediye Meclis Üyeleri neden geçerli oluyor aynı sandıktan çıkan İlçe Belediye Başkanları nasıl geçerli oluyor. Bu kararla hak hukuk adalet adeta ortadan kaldırılmış tamamen taraflı olan YSK Milletimizin gözünde inanılırlığını yitirmiştir. Aslında bu yanlı karar milletimize verilmiş ağır biz ceza olmuştur. AKP ’nin ve Cumhur İttifakının ısrarla belediyelerin yönetimini teslim etmek istememelerinin ana sebebi ise ranttır. Rantlarını kaybetmemek için her şeyi yapıyorlar ” dedi.

“SEÇİM AYINDA 30 BİN LİRALIK KEBAP YENİLMİŞ”

Babadağ’da seçime birkaç gün kala kebap yenildiği ve faturasının ise Babadağ Belediyesine kesildiğini faturayı göstererek kınayan Sancar, “Denizli’de AKP’li belediyelerin milletin parasını nasıl kullandığını sizlere belgeleriyle göstermek istiyorum. AK Parti’li Çivril Belediyesi’ne ait Ankara’da bir lokantadan kesilmiş 900 liralık, 215 TL’lik yemek faturaları var. Çivril Belediyesi’nin belediye başkanı Ankara’da milletvekilleriyle mantı, öğlen ve akşam yemeği yiyor. Faturaya da milletvekilleriyle de yenen akşam yemeği yazıyor. Bunu Çivril Belediyesi’ne ödetiyor. Yine üzüntü verici bir örnek Babadağ Belediyesinde gerçekleşiyor. Babadağ Belediye Başkanlığını Cumhuriyet Halk Partisi kazanmadan önce iki parçadan oluşan toplamda 28 bin 500 liralık kebap faturası geliyor. Mart ayının 26’sı ve 29’unda kesilen kebap faturasının tutarı bu. Kendi ceplerinden ödemek yerine ise Babadağ Belediyesine fatura ettiriliyor.  28 bin liralık kebap yiyince kadar kimlerle oturdunuz yediniz bu kadar kebabı? Peki yiyin cebinizden ödeyin ama Babadağ Belediyesi’nin bütçesi nedir ki, 30 bin liraya yakın kebap faturasını belediyeye kestirebiliyorsunuz? Belediyelerin kasalarındaki para kutsaldır.  İşte AKP belediyelerinde maalesef böyle bir çok örnek göstermek mümkün ama bizlerin Sosyal Belediyecilik anlayışımızda bu tarz menfi davranış ve harcamaların asla olmaması ilkemizdir. Halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla çıktığımız Merkezefendi, Bozkurt, Serinhisar ve Babadağ Belediyelerimizde insana saygı duyan yüreklere kalplere dokunan bir anlayış 31 Marttan bu yana Millet İtifakımız ile birlikte başlamış bulunmaktadır.Hiç kimse örgütsel birliğimize, millet İttifakı birliğimize halel getirmeye çalışmasın asla başaramaz” dedi.

Sancar, 26 ve 29’unda kesilen kebap faturasının CHP’li Babadağ Belediyesince de kabul edilmeyerek geri gönderildiği, Babadağ halkının parasının korunduğunu söyledi.