CHP İl başkanı Mahir Akbaba, yerel seçimlere günler kala basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. İl binasında gerçekleşen toplantıda CHP İl Başkanı Akbaba, genel merkezin gönderdiği anketlerin değerlendirilmesi, kendilerinin sahada çalışmaları ve vatandaşlarla diyalogları sonucunda  Denizli’de bir değişim ateşinin yakıldığını gördüklerini söyledi. Büyükşehir haricinde 8 ile 11 belediyeyi Millet İttifakının alacağını öngördüklerini belirten Akbaba, şunları söyledi, “Seçimin son düzlüğüne girdik. Millet İttifakı olarak yoğun bir hafta geçireceğiz. Hem merkez hem ilçelerde adaylarımıza destek olacağız. Ben merkez hariç 17 ilçeye 2 kez seçim çalışmaları kapsamında gittim.  Vatandaşlarımızla bira arada yerel seçime doğru ilerliyoruz. Millet İttifakını oluşturan CHP ve İYİ parti çok iyi bir şekilde kenetlenerek seçim çalışmalarını en iyi şekilde yürütüyoruz. Bu bize mutluluk veriyor. Genel merkezimizin yaptırdığı anket sonuçları elimize geldi. Merkezdeki iki ilçe ve büyükşehirde Millet İttifakının önde olduğu görülüyor. Diğer ilçelerde önde olduğumuz ve geride olduğumuz ilçelerimiz var. Ancak şunu söyleyebilirim ki, Denizli’de büyükşehir dahil iki merkez ilçede bıçak sırtı bir seçim yarışı olacağını söylemek mümkün. İlçelerde de açık ara önde olduğumuz, az da olsa geride olduğumuz ve yine başa baş geçecek noktalarda var. Her birisi için önemli saha çalışmaları yürüterek vatandaşlarımıza adaylarımız kendilerini ve projelerini anlatmaya ve gelecek 5 yıl için yetki istemeye devam ediyor. Verileri sonuç olarak değerlendirdiğimizde genel seçimlerde Millet İttifakı Denizli’de 8 milletvekili sayısının 4’ünü aldı. Şimdi önümüzdeki yerel seçimlerde 8 ile 11 ilçe belediyesini alacağı görünüyor. Büyükşehirin kazanılması içinde hiç durmadan çalışmalar sürecek.”

EKONOMOMİ BAŞ AKTÖR

Ekonomik sıkıntılar ve açmazları içinde yerel seçime doğru gidildiğini aktaran Akbaba, “Vatandaşlarla diyalog kurduğumuzda  ekonomik sıkıntıların can yaktığından ve tat kaçırdığından yakınmalar her kesimden geliyor. Vatandaşlardan esnafa, asgari ücretli çalışandan memura, çiftçiden sanayiciye herkesin ortak sıkıntısı; hayat pahalılığı. Yaşanan ekonomik sıkıntıların gına getirdiğini söylüyor vatandaş. Bizde bu toplumun içinde yaşayan bireyler olarak bu durumu net olarak görüyoruz. Vatandaşımız çözüm için ise, Millet İttifakın görüyor. Vatandaş artık rahat bir nefes almak istiyor. Çoğu da Ümit Bahtiyar’ı denemek istediklerini vurguluyor. Ekonomi sıkıntı ve açmaz içindeyiz. Türkiye 17 yılın sonunda iyi yönetilemiyor. Bunun sebebi ise iktidar ve yönetim şeklidir. Belediyelerde kaynakları etkin ve verimli kullanmadığı için bir açmaz içindedir. Dolayısıyla bizleri bu duruma getiren zihniyetin bundan bir adım öteye daha iyiye taşıyacağına insanların innacı artık yok. İnsanlar ülkenin bir değişime ihtiyaç duyduğunu açıkça beyan ediyor. Bu değişimi yerelde belediyelerde başlatacak Millet İttifakı da zindelik içinde hazırdır” dedi.

İTTİFAKTA UYUM SAĞLANDI MI?

Denizli’de CHP ve İYİ parti arasındaki ittifakta uyum ve ahenk yakalandı mı, sıkıntılar aşıldımı sonrusuna ise Akbaba, şu sözlerle yanıt verdi, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçmeni dünyanın en eğitimli, en aklı başında seçmen gruplarından bir tanesidir. Eski ve köklü bir partiyiz. Kendi içimizde geleneksel köklerimiz var hem de yepyeni taze dinamiklerimiz var. Seçmenimiz içinde ittifak belli olduktan sonra ve ondan sonraki süreç içerisinde farklı tepkiler vardı. Psikolojik, ideolojik ve mantıksal tepkiler verdi. Mantıksal tepki verenler, sayı ve oran olarak arttı. Onlar şunu diyor ‘Ortadan bir seçim var, değişmesi gereken bir rejim var. Bu rejim karşısında ittifak kuran bir hükümet partisi ve bir diğer muhalefet partisi. Bunun karşısında bizim de sadece bir söylemle çıkmamız ve bu söylemi eyleme geçirmemiz yetmeyecek. Mutlaka yanımızda ikinci, üçüncü partiler olması lazım. Nitekim genel seçimlerde Demokrat Partinin ve Saadet Partisinin olduğu dörtlü bir ittifak vardı. Şimdi de İYİ Partiyle ikili bir ittifak var. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönlü olan seçmenin birçoğu bu mantıksal noktaya gelmiş durumda. İdeolojik olarak bakanlar var mı? Her partide var. Psikolojik olarak tepki verenlerin de yavaş yavaş yumuşadığını görüyorum. Seçmenin ilk söylediği ile 15-20 gün sonra söylediği arasında  fark var. Çünkü CHP de İYİ Parti de bu seçimlerde kazanmak istiyor. O vaatlerini hayata geçirebileceğini ispatlamak istiyor. Nasıl ki İstanbul, Ankara çok önemli oraların kazanılması  biz de Denizlililer olarak Denizli’yi önemsiyoruz ve tüm mücadelemizi bunun için ortaya koyuyoruz. Hemen her partide oy kaymaları, tepkiler olacaktır ama Denizli’nin her zaman seçime katılım oranı çok yüksek oluyor. Yani ilk 5-6 şehirden biri biz oluyoruz. Bu seçimde de katılımın yine yüksek olacağını düşünüyorum. Millet İttifakının Cumhur İttifakının önünde olmasını istiyoruz. Biz onun için çalışıyoruz. Yani benim sadece Merkezefendi’yi, Pamukkale’yi kazanmam, Sarayköy’ü, Güney’i geri almam tek başına yeterli olmayacak. Oralara daha hızlı, daha kaliteli hizmeti götürebilmem için Sayın Ümit Bahtiyar’ın da Büyükşehir’i alması lazım” dedi.