Cumhur ittifakı Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi Adayı Mimar Leman Kalkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle MHP Genel Merkezi’ce düzenlenen panelde konuştu. Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları kurulu tarafından Gün Sazak Salonu’nda düzenlenen panele yurtiçinden çok sayıda akademisyen ve dalında uzman isimler katıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu’nun başkanlığını yaptığı panelde konuşan Leman Kalkan, burada katılımcılara “Kentte Kadın ve Kadında Kent” başlıklı sunum yaptı. Mimar olması nedeniyle Denizli ‘nin yapısal anlamında son dönemlerde hayata geçirilen birçok projede imzası bulunan Kalkan’ın sunumu salonu dolduran yüzlerce davetli tarafından alkışlarla karşılandı.

“KADIN YAŞADIĞI YERE DEĞER KATAR”

Denizli’nin büyükşehir olmasının ardından kurulan Merkezefendi Belediyesi’nde MHP’yi temsilen 5 yıl boyunca meclis üyesi olarak hizmet verdiğini ifade eden Kalkan, “31 Mart seçimlerinde Cumhur ittifakından MHP’yi temsilen yeniden meclis üyeliğine aday gösterildim. Gerek meslek hayatımda ve gerekse de siyasi hayatımda her zaman kadın olmanın zorluklarını yaşadım. Kentte kadın olmak, sorumluluklarını yerine getirmek her geçen dönem daha da önem kazanıyor. Kentte kadın, anne, ev hanımı, iş kadınıdır. Hayatın yükü onun omuzlarındadır. Bir yandan aileni ayakta tutacaksın bir yandan da kendine biçilen rolü layıkı ile yerine getireceksin. Kadında kent ise, yaşadığı yere değer katan onu bir adım öne çıkaran en temel unsurdur. Onun için yerel yönetimlerde bizim daha temsil edilmemiz ve sesimizin daha gür çıkması lazım” dedi.

“KADINLAR SÖZ SAHİBİ OLDU”

Bir kentin kimliğini kadının istek ve beklentilerine göre şekillendirmenin önemine de değinen Kalkan, “Kadın hayatın her anında var olan önemli bir değerdir. Çevre ile etkileşim anlamında, sorunları tespit ve yerinde çözüm noktasında birincil derece sorumluluk alan unsurdur. Onun içindir ki, kadın her zaman konuşmalı. Şehrin vizyonuna katkı koyacak çalışmaların içinde her daim yer almalıdır. Bizlere bu anlamda sorumluluk yükleyen Genel Başkanımız, Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli başta olmak üzere partimizin her kademesindeki isimlere teşekkür ediyoruz. Kadınlarımızın kentte yönetim ve denetim noktasında önemli bir yeri vardır. Bunun bilinci içinde hareket ediyoruz. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğimiz için, ülkemiz için, milletimiz için, bekamız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.