Türkiye ve Singapur arasındaki ilişkilerin 19. yüzyıla kadar uzanan tarihi bir derinliğe sahip olduğunu belirten AK Partı̇ Denı̇zlı̇ Mı̇lletvekı̇li Ök, ziyarette Ankara Büyükelçiliğine yeni atanan Büyükelçi Tow ve beraberindeki heyet ile Singapur ve Türkiye ilişkileri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Ök, “Türkiye, 12 Şubat 1969 itibariyle diplomatik ilişki kurduğu Singapur’daki Büyükelçiliğini 1 Kasım 1985 tarihinde açtı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip ErdoğAn’ın son dönemde gerçekleştirdiği üst düzey ziyaretlerle de Singapur ile derinliği giderek artan ilişkilerimiz pekiştirildi” dedi.

“SERBEST TİCARET ANLAŞMASI’NIN ÖNEMLİ BİR KATKISI OLDU”

Türkiye’nin hükümetlerimiz döneminde atılan adımlarla siyasi ve ticari diplomasi alanında dünyadaki her coğrafyada var olmayı başaran bir ülke haline geldiğini ifade eden Milletvekili Ök “Küresel ekonomik krizin olumsuz etkilerine rağmen iki ülke arasındaki ticari ilişkilerde son yılarda yakalanan ivme memnuniyet vericidir. Bu noktaya gelmemizde; Türkiye tarihinin en geniş kapsamlı ve sektörler itibariyle en kapsayıcı anlaşması olan Singapur ile Türkiye arasında Kasım 2015’te imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’nın da önemli bir katkısı oldu” diye konuştu.

Milletvekili Ök, 2018 yılında Türkiye ile Singapur arasında toplam ticaret hacminin 1 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini ve Serbest Ticaret Anlaşması’nın sağladığı kolaylıklarla ticaret hacminin 2019 yılında 2 Milyar Dolar olmasını belirtti. Ök, “Türkiye'nin başlattığı yatırım ve teşvik hamlesinden Türk ve Singapurlu iş dünyası temsilcilerini etkin şekilde yararlanmaya davet ediyorum” diye ifade etti.

Denizli’ye Davet Etti

Singapur Büyükelçisi Jonathan TOW ve beraberindeki heyete Buldan Dokuma Ürünleri ve Denizli’ye özgü çeşitli hediyeler takdim eden Ök; “Singapur vatandaşlarını Denizli’nin sanayi ve potansiyelini keşfedebilmeleri için Denizli’ye davet ediyorum” diye konuştu.