Vatan Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Güleç, Bekilli’de yaptığı seçim çalışmasında “Atatürk’ün kamucu karma ekonomik modeliyle kalkılabilir. Dış borcumuzla ilgili emperyalist ülkelere diyeceğiz ki borcumuz borç, öderiz ancak işimize karışmayın. Üretim ekonomisi yeniden canlandırılacak. Özelleştirilen kamu kurumlarını kamulaştıracağız. Üretimi şaha kaldıracağız” dedi.

KENDİ ÜRETTİĞİMİZ HİÇ BİR ŞEYİN İTHALİNE İZİN VERMEYECEĞİZ!

Daha sonra Çal’da seçim çalışmalarına devam eden Güleç, “Burada üretimi esas alan bir politika izleyeceğiz, ithal eden değil, üreten ülke olacağız. Biz Vatan Partisi Belediyesi olarak bunu temel ilke edindik. Peki, üretimin artığı ne olacak denebilir. Üretilen malların pazar sorunu yok. Çin büyük bir pazar. Dünyanın dörtte bir nüfusuna sahip. Çin ile iyi ilişkiler kurularak, komşularla iyi ilişkiler kurularak bu pazarlardan yararlanabilecek” dedi.

Güleç, ekonomik bağımsızlığı olmayan devletlerin siyasal bağımsızlığının da olamayacağını belirterek, “Buğday ithal ediyoruz, samanı bile ithal ediyoruz. Bundan kurtuluş daha çok üretmektir. O zaman borçlu olduğumuz ülkelere karşı başımız dik olur. Biz gümrük duvarlarını yeniden dikmeliyiz diyoruz. Yurt dışından kendi ülkemizde yetiştirilen ürünlerin ithalatını mutlaka durdurmalıyız. Bunu nasıl yaparız. Dışarıdan gelen malların gümrük vergisini yükselterek yaparız” dedi.

Vatan Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Güleç, Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz” sözünü anımsatarak hekimlerimizin 14 Mart Tıp Bayramını da kutladı.