Özel İnsanlar Derneği’nin İçişleri Bakanlığı tarafından onaylı projesi olan “Engelleri Aşmaya Hazırım” projesi Pamukkale Üniversitesi hastanesi fizik tedavi merkezinde devam ediyor. Belirli programlar dahilinde hastaneye giden dernek yönetimi, hastalar ve refakatçileri ile uzun süreli görüşmeler yaparak onlara moral veriyor. PAÜ Hastanesini Kadın Kolları Genel Başkanı Rana Külahoğlu, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Karapınar ile birlikte ziyaret eden ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen proje ile ilgili gelinen nokta hakkında bilgiler veren Özel İnsanlar Derneği Genel Başkanı Aysun Tonel Karaaslan, projenin amacına uygun bir şekilde devam ettiğini anlattı.

“UYUMLU ÇALIŞIYORUZ”

Üniversite hastanesi ile uyumlu bir çalışma sergilediklerini ifade eden Karaaslan, “Hayatını normal bir şekilde sürdürürken çeşitli nedenlerden dolayı fizik tedavi görmek zorunda kalan vatandaşlarımıza psikolojik destek veriyoruz. Onların yanında yer alıyoruz. Bunun yanında refakatçilerine de gerek dinlenmeleri ve gerekse de ihtiyaçları görmeleri noktalarında da destek oluyoruz. Hastalarımıza onların ileriki hayatlarında lazım olacak bilgilerle dolu tabletler vererek bilgilenmelerini sağlıyoruz. Projemiz gereken hassasiyet çerçevesinde devam edecek. Yeni projelerimizle de dernek olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Önümüzdeki günlerde hastanede tedavi görev hastaları ve refakatçilerine teleferik turu yaptıracaklarına değinen Karaaslan, “Projemizin bir ayağı da hastalarımızı sosyal hayata hazırlamak ve onlara moral vermektir. Bu anlamda önümüzdeki günlerde teleferik turu yapacağız” diye konuştu.

KARADUMAN: PROJEDEN MEMNUNUM

PAÜ Hastanesi’nde fizik tedavi gören Hatice Karaduman, projeden memnun kaldıkları ifade ederek, tedavi süresinde dernek yönetimi ve üyelerini yanlarında görmekten memnun olduklarını söyledi. Karaduman, “Özel İnsanlar Derneği Genel Merkezi’nin hayata geçirdiği proje benim gibi sonradan tekerlekli sandalyeye bağlı kalan insanlar için son derece önemli bir projedir. Bizlere moral veren, yanımızda olan dernek yönetim ve üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.