23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Denizli Valiliği önündeki alanda tören düzenlendi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Valilik tören alanında günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından program sona erdi. Hava şartları sebebiyle kutlamaların devamı Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bu karar, törenlerin planlandığı şekilde ilerlemesini sağladı. Katılımcılar, bayram coşkusunu kapalı alanda sürdürecek.
VALİ KÖŞGER’DEN ÖNEMLİ MESAJLAR
Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, törende yaptığı konuşmada 23 Nisan’ın tarihsel önemine dikkat çekti. Vali Köşger, “Bugün; tarihimizin seyrini köklü biçimde değiştiren mühim dönüm noktalarından biri mahiyetindeki Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 106. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bu anlamlı gün; millî egemenliğimizin en güçlü nişanesi ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmiştir” dedi.
Vali Köşger, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aziz milletimizin istiklâlinin ve hâkimiyetinin kayıtsız şartsız kendi iradesine tevdi olunduğunun tüm dünyaya ilan edildiği bu kutlu günü, 1920’den bugüne büyük bir coşku, heyecan ve iftiharla kutluyoruz. Gazi Meclisimiz, bağımsızlığımızın timsali ve millî iradenin tecelli ettiği yüce makam olarak ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.’ hükmünü tesis etmiş; bu ilke ile aziz milletimiz, kendi kısmetini bizzat yön vermiştir.”
ÇOCUKLARA SESLENİŞ VE GÜVENLİK VURGUSU
Vali Köşger, konuşmasında özellikle çocuklara hitap etti. “Sevgili Çocuklar, Kahraman bir milletin evlatları olarak sizler; bu aziz vatanın ümidi, istikbali ve aydınlık yarınlarısınız. Bizler bütün umutlarımızı ve hayallerimizi sizlerin gayretine, azmine ve yüksek ideallerine emanet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmasına devam eden Vali Köşger, “İnanıyoruz ki yarınların Türkiye’si; sizlerin çalışkanlığıyla daha müreffeh, erdemiyle daha güçlü, yüreğinizde taşıdığınız sevgi ve vatan muhabbetiyle daha aydınlık olacaktır” dedi. Geçtiğimiz hafta eğitim camiasında yaşanan elim hadiseye de değinen Köşger, “Ancak bilinsin ki devletimiz, tüm kurumlarıyla birlikte evlatlarımızın güvenliği, huzuru ve geleceği için her daim görevinin başındadır. Çocuklarımızın en güvenli ortamda, sevgi ve şefkatle yetişmesi en temel önceliğimizdir” diye konuştu.
Vali Köşger, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Bu duygularla; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 106. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle yâd ediyorum. Saf yürekleri ve ışıl ışıl yüzleriyle bu anlamlı günü taçlandıran çocuklarımızın, aziz milletimizin ve kıymetli Denizlili hemşehrilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbî duygularımla tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”