Sözcü Gazetesi'nden Selami Aydın'ın haberine göre; Denizli’nin Acıpayam İlçesi; Yeniköy, Gümüş, Yazır, Ucarı, Yumrutaş, Karaismailler, Yukarı Alaattin, Kırca, Apa, Kumafşarı, Ören, Pınaryazı ve Dodurgalar köylerinde dün geceden itibaren elektrik kesintisi yaşandı. Kesinti nedeniyle soğuk tanklarda bekletilen sütler kesildi, kullanılamaz duruma geldi. Sütlerini soğuk zincire dahil edemeyen köylüler bu nedenle hayvanlarını sağmadı. Yapılan onarım çalışmalarından sonra gün içinde köylere elektrik verilmeye başlandıysa da Dodurgalar Köyü’ne 24 saate yakın elektrik verilemedi. Üreticiler köy kahvesinde lüks ışığı altında oturdu. Vatandaşlar telefonla aradıkları dağıtım şirketinin kendilerine yanıt vermediğini savundu.

Denizli’nin Acıpayam ilçesine enerji veren nakil hatlarına ağaç devrilmesi sonucu 11 köye elektrik verilemedi.

“YANIT VERMİYORLAR”

CHP Acıpayam İlçe Başkanı Deniz Albayrak, Dodurgalar Köyü’nde üreticilerin dağıtım şirketini aradığını fakat aydınlatıcı bilgi almadıklarını belirterek, “Dodurgalar Köyünde 24 saattir elektrik kesintisi yaşanıyor. Burada insanlar geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlıyor. Mahalleliler sürekli dağıtım şirketi ile iletişe geçtiklerini fakat oyalandıklarını söylediler. Telefonla arıyorsunuz ama halkı aydınlatıcı bir yanıt alamıyorsunuz. Buradaki insanlar ne yapacağını bilmeden bekliyor. Geleneksel yöntemlerle süt sağılabilir ancak tanklardaki sütler elektrik olmadığı için kesiliyor. Elektrik zamları, mazot zamları, yem fiyatları ile beli bükülen çiftçi zaten içler acıcı durumdayken bir de bu durumla karşılaştı. Çiftçi artık üretemeyecek duruma geldi” ifadelerini kullandı.

Denizli’nin Acıpayam ilçesine enerji veren nakil hatlarına ağaç devrilmesi sonucu 11 köye elektrik verilemedi.

“AKŞAMA KADAR HAYVANLARI SAĞAMADIK”

Dodurgalar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Muhammet Deniz elektrik kesintisinin üreticiyi olumsuz etkilediğini belirterek; “Dün akşam 22:00’den beri elektrik yok. Sabah 3,5 ton sütümüz tankımızda kesildi. Bu gün de akşama kadar hayvanları sağamadık. Mağduruz” diye konuştu. Dodurgalı bir üretici ise 10 ineğini sağamadığını belirterek, “İnekler bekliyor. Bu süt ne zaman alınacak, tanka konulacak. Bu şekilde 200 litre sütümüz boşa gidiyor” diye isyan etti. Bir başka üretici ise “Sabah telefonla aradık. Dolambaçlı bir şekilde 30 dakika telefonda meşgul ettiler. Kesintiden 24 saat sonra gelip burayı düzeltecekler” ifadelerini kullandı.