Işık dolgusu ameliyat olmadan, bıçak altına yatmadan gençleşmeyi sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntem çoğu kadının sıkça tercih ettiği bir estetik uygulama haline geldi. Bunun sebebi ise yöntemde herhangi bir cerrahi müdahalenin olmamasıdır. Çoğu kişi hem fiyatlar hem de bıçak altına yatma korkusu nedeniyle ışık dolgusu gibi daha ağrısız yöntemleri tercih edebiliyor. Işık dolgusu hakkında tüm ayrıntıları haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

Işık dolgusu sayesinde canlı bakışlara sahip olma hakkında merak edilenleri Quartz klinik doktorlarına sorduk.

Işık Dolgusu Nedir?

Işık dolgusu genellikle göz altına yapılmaktadır. Göz altı problemleri için oldukça etkili bir yöntem olan ışık dolgusunu kısaca özetlemek olursak hyalüronik asit dolgu maddesi ve mineralden yoğun göz altı dolgusu ile göz çevresinde yer alan sorunların tedavi edilmesi yöntemidir. Işık dolgusu sayesinde;

  • Göz altı morlukları,
  • Göz altı torbaları,
  • Göz çevresi kırışıklık sorunu,
  • Göz kapağı sorunları çözülmektedir.

Işık dolgusunu göz bölgesinde bu sorunları yaşayan +18 yaş üzerindeki erkek veya kadın cinsiyet fark etmeksizin yaptırabilir. Uygulama yapıldıktan hemen sonra etkisi gözle görülür bir şekilde görülebilmektedir. Işık dolgusunun herhangi bir riski yoktur. Özellikle göz altı torbalanması ve morluğu yaşayan kişilerin yaptırması önerilir. Ne kadar erken yapılır ise sorun üzerindeki etkisi o kadar fazla olur.

Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?

Işık dolgusunu yapmadan önce kişileri fiziki bir muayene ile değerlendiriyoruz. Bu değerlendirme sonucunda göz çevresinde hangi sorunların var olduğu tespit edilir. Daha sonra hangi alanlara işlem yapılacağı belirlenir ve hasta bilgilendirir. Sonrasında uygulamaya geçilir.

  • Uygulama için ilk olarak işlem yapılacak alan sterilize edilir.
  • Sonrasında ise içerisinde hyalüronik asit bulunan dolgu maddesi ile işlem yapılır.
  • İşlem özel ince uçlu kanüller yardımı ile yapılmaktadır.
  • Uygulama yapılırken bu bölgeye hafif bir şekilde ışık dalgaları verilir. Burada amaç işlemin daha etkili olmasını sağlarken aynı zamanda ağrı hissini de azaltmaktır.
  • Uygulama sona erdikten sonra hasta bir iki saat gerekir ise kontrol altında tutulur. Aynı gün taburcu edilir ve günlük hayata kolayca dönebilir.

Işık Dolgusu Uygulaması Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uygulama sonrasında işlemin kalıcılığı ve başarısının daha iyi olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalara dikkat etmeniz önemlidir. Dikkat edilmesi gereken önemli noktalar;

  • Işık dolgu uygulaması yapıldıktan sonra bölgeye buz uygulanmalıdır. Bu sayede morluk veya ödem oluşumu engellenmektedir. Siz de iyileşme sürecinde nazik bir şekilde buz uygulamasını yapmalısınız.
  • İlk günler aşırı mimiklerden uzak durmanız gerekir. Çok fazla kahkaha atmak, ağlamak veya gergin yüz hallerinden kaçınmalısınız.
  • İlk gün yüzünüze herhangi bir kimyasal ürün, makyaj veya krem kullanmamalısınız. Aynı zamanda su ile temasından da kaçınmalısınız.
  • İlk iki hafta boyunca aşırı sıcak veya soğuktan yüzünüzü korumanız gerekmektedir.

Işık Dolgusu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Işık dolgusu için yaş sınırı nedir?

Cerrahi veya cerrahi olmayan tüm estetik uygulamalarında yaş sınırı +18’dir. Göz altı ışık dolgusu uygulaması için +25 yaş sonrasında 30 yaşını beklemeden işlem yaptırmanız önerilmektedir.

Uygulama ağrılı bir işlem midir?

Hayır değildir. Uygulama sırasında lokal anestezi ile ağrı duygusunun oluşması engellenir.

Işık dolgusu uygulamasını kimler yaptırabilir?

Göz altı morluk veya şişlik sorunu olanlar, göz çevresinde sarkma veya kırışıklık yaşayanlar yaptırabilir.

Işık dolgusu sayesinde canlı bakışlara sahip olma hakkında merak edilenleri Quartz klinik doktorlarına sorduk.

Işık dolgusu uygulaması kalıcı bir işlem midir?

Hayır kalıcı bir uygulama değildir. Uygulamanın kalıcılık süresi kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Ortalama olarak uygulamanın kalıcılık süresi ise 1,5 yıl kadardır. Uygulama etkisini yitirdiğinde tekrar yaptırabilirsiniz. Uygulamayı yaptırdıktan sonra en erken 12 ay sonrasında tekrar yeniletmeniz önerilir. Çok sık yaptırmanızı önermiyoruz.

Uygulama sonrası ağrı, sızı veya iz olur mu?

İlk gün ağrı, sızı veya hafif morluk görülebilir. Fakat bunlar geçicidir. Uygulama sonrasında herhangi bir iz kalmaz. Çünkü uygulamada herhangi bir cerrahi işlem yapılmamaktadır. Işık dolgusu uygulaması sonrası ortaya çıkan sonuç oldukça doğaldır. Bu nedenle kimse herhangi bir işlem yaptırdığınızı anlamayacaktır.

Işık Dolgusu Fiyatları

Işık dolgusu fiyatları hakkında daha fazla bilgi almak için bize iletişim sayfamızda yer alan bilgilerden ulaşabilir kolayca randevu oluşturabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra kliniğimizde yer alan çalışan ve uzmanlar Işık dolgusu uygulaması fiyatları hakkında aklınıza takılan tüm soruları cevaplayacaktır. Daha güzel ve estetik görünümde bir vücut görünümüne kavuşmak, daha özgüvenli olmanız için sizlere estetiğin her alanında uzmanlarımız ile hizmet veriyoruz. 02122414624 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak Işık dolgusu uygulaması fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.


Işık dolgusu sayesinde canlı bakışlara sahip olma hakkında merak edilenleri Quartz klinik doktorlarına sorduk.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique