Köpek Maması (Kuru ve konserve) Nasıl Olmalı?

Çoğu insan köpeklerini beslerken ek gıda besinleri ile günlük ihtiyaçlarını karşılamaya çalışır. Özellikle konserve köpek maması, bu yüzden tercih edilebilir. Çünkü sevimli dostlarımız, bu sayede doğrudan hayvansal besinlerden faydalanırken lezzetli yiyecekler ile ödüllendiğini hissediyor.  Fiyatlarından ötürü size çekici gelmese de sağlıklı kalmaları için anahtar rolünde olabilirler.

Köpek maması seçerken dikkat etmeniz gereken 5 önemli unsur şunlardır;

Bakanlık tarafından onaylanmış olması: Genelde petshop mağazalarından satın aldığınız ürünlerin çoğu, gerekli incelemelerden geçmiş ve bakanlık tarafından onaylanmıştır. Ürünlerin tümü, sevimli dostlarımızın sağlıklarını bozup bozmayacağı yönünde incelenir. Bu yüzden özellikle açık mama denilen mamaları güvenilir olmayan yerlerden almayın.

Tahıl oranı: Köpekler sanılanın aksine tamamen etobur canlılar değildir. Bu yüzden mamalarda azami miktarda meyve ve sebzelerin olması faydalı olabilir. Ancak burada esas amaç, mamaları protein, mineral, vitamin ve lif yönünden zenginleştirmektir. Bazı mamalar, bunun arkasına sığınarak fazlasıyla tahıllı mamalar üretebilir. Bunlar besin değerleri açısından zengin olmak bir yana dursun, köpekler için zararlı bile olabilirler. Bu yüzden köpeğinize mama alırken dikkat etmeniz gereken şeylerden biri, içeriğindeki tahıl oranıdır.

Protein oranı: Çok hareketli ve gelişim çağındaki köpekler yüksek miktarda protein ihtiyacı duyar. Fakat burada şu husus önemli bir yer tutar, eğer köpeğinizin alerjisi varsa, derilerinde egzama, dökülme, yara ve kaşıntı gibi sorunlar ortaya çıkar. Akabinde tüy dökülmesi gibi sorunlar da baş gösterir. Yüksek proteinli besinlerin çoğu tavuklu olur. Ne yazık ki özellikle küçük cins köpekler, tavuklara karşı alerjik reaksiyonlar gösterir.

Sindirim sistemini zorlaması: Eğer köpeğiniz mama yedikten sonra kabuz veya isal gibi durumlar ortaya çıkmışsa, muhtemelen aldığınız mama köpeğiniz için uygun değildir. Mama değiştirmeyi deneyin ve sonuçları takip edin. Genelde temel öğelerden yoksun veya dengesiz besinler sindirim sistemini bozar.

Fazla karbonhidrat: Köpeğinizin yaşı ne olursa olsun, yüksek karbonhidratlı besinler yağlanma ve aşırı kilo gibi sorunlara sebep olur. Köpek maması nasıl olmalı diye soranların dikkat etmesi gereken en önemli konulardan biri de budur.

Küçük dostunuz için en uygun ürün seçeneklerini en iyi fiyatlarla UygunPetGross’ta bulabilirsiniz.