Kediler, insanlarla en yakın olan hayvanlar arasındadır. İster evde ister kapı dışında olsun, erişimin kısıtlanacağı alanlar için kullanılan spreyler vardır. Bu spreylere kedi kovucu sprey denir. Çocuk odaları, yatak odaları veya ayrı odalar varken evcil hayvanların girmesini engellemek için kedi spreyleri kullanılmaktadır. Kedi tırmalama içgüdüleri evdeki halı, sandalye ve perde gibi yüzeylere zarar verir. Bu gibi durumlardan kaçınmak için kedi kokusunun emildiği odalar kullanımdan önce temizlenmeli ve ardından ilaçlanmalıdır. Temizlemeden kullanılan spreyler işe yaramayabilir. Çünkü kedi kokusunun emildiği odada spreyi koklasa bile kendinden bir iz gibi kokar, bu yüzden kısa bir süreliğine de olsa hiç beklenmediği odaya geri döner. Kediye kimyasal zarar vermemek için mümkün olduğunca bitkisel ürünler tercih edilmelidir. Kedi kovucu sprey dış mekanlarda kullanılacaksa çiçek gibi alanlara, ağaç altlarına, balkon ve bahçelere uygulanabilir.

Kediler, insanlarla en yakın olan hayvanlar arasındadır. İster evde ister kapı dışında olsun, erişimin kısıtlanacağı alanlar için kullanılan spreyler vardır.

Kedi Kovucu Sprey Çeşitleri

Kedi kovucu sprey türleri, kedileri istenmeyen yerlerden uzaklaştıran, kedilerden ve diğer evcil hayvanlardan pire gibi zararlı parazitleri uzaklaştıran ve saç ve cildi iyileştiren malzemelerden yapılır. Ürünler, içerikleri ve bitkisel özellikleri gibi birçok farklı ürüne sahiptir. Kedi kovucu spreyler günlük olarak kullanılmalıdır. Asi kediler için günde iki kez de kullanılabilir. Uygun tuvalet alışkanlıkları gibi kum dışında tuvalet alışkanlığı olan kedilere eğitim verilmesi gibi durumlarda kullanılması tavsiye edilir. Tuvalet alışkanlığına ek olarak, ev eşyalarına zarar verebilecek olumsuz davranışlara yardımcı olur. Kediler için normal bir davranış olan tırmalamak, tırmalama direği kullanmak ve alıştığı noktaya kadar kedi kovucu sprey sıkmak sorunu çözecektir.

Dış mekan kovucu sprey ise bitkilere, çiçeklere ve araçlara zarar vermemek için balkon ve bahçe gibi ortamlarda kullanıma uygundur. Sorunu çözmek için bölgeye doğrudan püskürtün veya bir bez üzerine uygulayın. Çeşitli kedi spreyleri, kedi kovucu ürünler, pire kovucular gibi petşop ürünleri kullanılmalıdır. Kedilere özel bölgeleri işaretlemek için kovucu spreyler kullanılabilir, cilt ve tüy sağlığını korumak için tüy spreyleri kullanılabilir ve son olarak bit ve pire spreyleri ile haşereler yok edilebilir. Kediye zarar vermeden çıkarması kolay olan kedi kovucu spreyler bitkisel olarak da tercih edilmekte ve kimyasalların zararlı etkilerinden de korunmaktadır.

Kediler, insanlarla en yakın olan hayvanlar arasındadır. İster evde ister kapı dışında olsun, erişimin kısıtlanacağı alanlar için kullanılan spreyler vardır.

Kedi Konserve Mamaları

Kedilerin severek yediği yaş mama, kuru mamaya göre daha lezzetli ve iştah açıcıdır. Ayrıca konserve kedi maması yapmak kuru kedi maması yapmaktan çok farklıdır. Kuru mamalar genellikle yüksek sıcaklıkta ve yüksek basınçta yuvarlanarak pişirilir. Mamaya lezzet katmak için üzerine yağ püskürtülür, vitaminler ve amino asitler eklenebilir. Konserve mama hazırlamada et, sebze, tahıl, yağ, su ve jelleştirici madde karıştırılır, öğütülür ve sertleşmesi için bir buhar tünelinde hafifçe pişirilir. Son olarak küpler halinde kesilir, sos veya jel ile doldurulur ve kaplara konur. kedi konserve mama üretim süreçleri nedeniyle kedilerin tam olarak ihtiyaç duyduğu malzemeleri içeren dengeli bir mama elde etmek oldukça zordur. Bu nedenle, bir kedinin günlük diyetine besin takviyeleri dahil etmek gereklidir. Günümüzde birçok kedi maması üreticisi, farklı yaş ve ihtiyaçlara uygun konserve kedi maması üretmektedir. Bu mama türleri arasında yavru, yetişkin ve yaşlı kedilerin tercih edebileceği birçok seçenek bulunmaktadır. Balık, dana eti, ciğer, dana eti, av eti, hindi ve karışık et gibi farklı içeriklerle sunulan ürünler; Sebzeler, çeşitli tahıllar, vitaminler, mineraller ve yağlar ile zenginleştirilmiştir. Kurye Mama sitesinden ürün alabilirsiniz.