Pamukkale ilçesine bağlı Kale Mahallesi 348 Sokakta faaliyet gösteren kimyasal fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Araçlar için her türlü kimyasal malzemenin üretildiği fabrikadan başlayan yangının ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Çok sayıda ekiple müdahale edilen yangının söndürülmesi için yoğun bir müdahale yapılırken, fabrikada çalışanlar kısa sürede tahliye edildi.

U Dönüşü Yapan Otomobile Çarptı   Motosiklet Sürücüsü Yaşamını Yitirdi U Dönüşü Yapan Otomobile Çarptı  Motosiklet Sürücüsü Yaşamını Yitirdi

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, araç kimyasalları üretilen fabrikada 2 saattir devam eden yangından yükselen dumanlar gökyüzünü kapladı.

TOMA ARAÇLARI DA DESTEK VERDİ

Yangından yükselen dumanlar Denizli kent merkezinin birçok yerinden görülebilirken, TOMA araçları da söndürme çalışmalarına destek verdi. Gökyüzünü kaplayan siyah dumanlar ve yanan fabrikadan yükselen alevler, havadan drone ile görüntülendi.

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, araç kimyasalları üretilen fabrikada 2 saattir devam eden yangından yükselen dumanlar gökyüzünü kapladı.

“BİR ANDA PARLAMA OLDU…”

Yangının başlangıcına şahit olan işçilerden Ramazan Mert Tahir, “Fabrikadan araçlar için her türlü kimyasal malzeme üretiyoruz. Yangın bizim çalışma olduğumuz bölümden başladı. Yangın başladığı esnada o bölümde 20’ye yakın kişi çalışıyorduk. Bir anda parlama oldu, gerisini biz de göremedik” dedi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI!

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada ise; "28.11.2022 günü saat: 12.30 sularında ilimiz Pamukkale ilçesi Kale Mahallesi’nde bulunan bir kimya fabrikasında meydana gelen yangınla ilgili olarak ekiplerimiz ivedilikle olay mahalline intikal etmiş, söndürme ve soğutma çalışmalarına başlamışlardır. Şu an itibariyle herhangi bir yaralı ve can kaybı bulunmamaktadır. Yangın mahallinin etrafındaki fabrikalar tedbir amaçlı boşaltılmış olup, ekiplerimiz yangının çevreye etkisi ile ilgili tüm tedbirleri almıştır. Yangının çıkış nedeniyle ilgili geniş çaplı araştırma çalışmaları başlatılmıştır." denildi.