Denizli’de 2022 Mayıs ayında meydana gelen olayda, Buldan ilçesine bağlı Yeni Mahalle'de yaşayan iki çocuk annesi, ikiz bebeklere 5 aylık hamile Hatice Çaltı'dan (43) uzun süre haber alamayan yakınları, kadının erken doğum yapabileceğini düşünerek durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleriyle birlikte eve gelip odaları kontrol eden polis ekipleri, Çaltı'yı banyo küvetinde hareketsiz şekilde buldu. Başından yaralı olan Çaltı'nın hayatını kaybettiği belirlendi. İlk belirlemelere göre, ikiz bebeklere hamile olan 2 çocuk annesinin kalp krizi sonucu ölmüş olabileceği değerlendirilirken, Çaltı'nın vücudunda kesici ve delici alet yarası tespit edilmedi. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Çaltı'nın cenazesi otopsi için Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi morguna kaldırıldı.

Komşuların Gürültü Kavgası Can Aldı 1 Ölü, 1 Yaralı Komşuların Gürültü Kavgası Can Aldı 1 Ölü, 1 Yaralı

Denizli'nin Buldan ilçesinde, ikiz bebeklere hamile olan 2 çocuk annesi Hatice Çaltı’yı öldürdüğü iddiasıyla iki kez gözaltına alındıktan sonra tutuklanan koca hakkında iddianame hazırlandı.

Genç kadının sabah saatlerinde Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morgunda ön otopsisi tamamlanınca korkunç bir detay da ortaya çıktı. Çaltı'nın boğazında morluklar ve parmak izleri, kollarında ise boğuşmadan kaynaklı çizikler tespit edildi. Ayrıca, Hatice Çaltı’nın tırnaklarında deri dokuları bulunarak adli tıp incelemesine gönderildi. Yapılan ön otopsinin ardından genç kadının öldürülme ihtimali kesinlik kazanırken; şüpheli olarak Çaltı'nın eşi Ramazan Çaltı (46) gözaltına alındı. Sürekli çelişkili ifadeler veren ve kollarında tırnak izleri tespit edilen Ramazan Çaltı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SAVCI İTİRAZ ETTİ

Buldan Cumhuriyet Savcısı'nın karara itiraz etmesi üzerine aynı gece Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada itiraz kabul edilerek ve şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüpheli, adli kontrolle serbest kaldıktan saatler sonra yeniden gözaltına alındı. Buldan Adliyesine sevk edilen Çaltı, adli kontrol kararına yapılan itirazı kabul eden Denizli 1. Ağır Cezaya Mahkemesinde görülen duruşmaya güvenlik gerekçesiyle SEGBİS üzerinden katıldı. Dosyadaki bilgi ve delillere göre şüpheli bulunan koca, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli'nin Buldan ilçesinde, ikiz bebeklere hamile olan 2 çocuk annesi Hatice Çaltı’yı öldürdüğü iddiasıyla iki kez gözaltına alındıktan sonra tutuklanan koca hakkında iddianame hazırlandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

Çelişkili ifadeler vermesi üzerine gözaltına alınan Ramazan Çaltı'nın eşinin ölümüne hırsızlık süsü vermeye çalıştığı ve banyodaki musluğu açık bıraktığı ortaya çıktı. Devam eden soruşturma çerçevesinde Ramazan Çaltı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, zanlının verdiği ifadelerle güvenlik kamera görüntülerinin çeliştiği ve eşini banyoda öldürdüğü delillerle belirlendi. Olayı tarlada çalışırken öğrendiğini iddia eden zanlının üzerinin ıslak olduğu ve incelenen güvenlik kameralarında ise evin etrafından dolaşıp içeri girdiği kaydedildi.