2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala il genelindeki güvenlik tedbirlerini artıran Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri uyuşturucu madde suçlarıyla mücadele alanındaki çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyor. Özellikle il merkezinde vatandaşların yoğun olarak yer aldığı alanlarda ve Pamukkale Üniversite Bölgesi’nde uygulama ve kontrol faaliyetleri gerçekleştiren Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sokak satıcılarına göz açtırmıyor.

Son olarak gerçekleştirdikleri başarılı operasyon ile İran’dan Denizli’ye yutma yöntemiyle eroin maddesi taşıyan H.A. isimli şahıs ve ilimizde bağlantılı olduğu kişileri yakalayan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri 250 gram eroin maddesi ele geçirdi. Şüphelinin midesinde bulunan yutma tekniği için özel ambalajlanmış eroin paketleri sağlık kuruluşunda uzman personel tarafından tıbbi müdahale ile çıkartıldı.

Karayollarındaki denetimlerini de artıran görevliler yol üzerinde yaptıkları çalışmalarda şüpheli araç ve şahısların kontrolünü sağlayarak uyuşturucu madde satışına çıkan zehir tacirlerini kıskıvrak yakaladı. Narkotim ekipleri tarafından satışa hazır vaziyette paketlenmiş 27 gram eroin maddesi, 3 gram metamfetamin maddesi, 6 gram esrar maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticaretinden sağlandığı değerlendirilen haksız kazançlara el konuldu.

Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçu kapsamında adli mercilere sevk edilen 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanırken, 9 kişi hakkında da Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Bulundurmak suçundan yasal işlem yapıldı.