Sözcü Gazetesinden Selami Aydın’ın haberine göre; Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne giren bir saldırgan iki hekimi rehin aldı, ölümle tehdit etti. Saldırgan, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Asistan Doktor Osman Gazi Sağlam'a saldırarak bileğinin çatlamasına neden oldu.

İddialara göre olay dün akşam 21:00 sıralarında meydana geldi. Hastane girişinde bekleyen hasta refakatçilerine hasta yakını olduğunu ve giriş kartını yanlışlıkla odada bıraktığını söyleyen 35 yaşındaki Uğur Ç. bir başka hasta yakınının kartını kullanarak hastane içine girdi. Doğrudan ikinci kata çıkan saldırgan koridorda karşılaştığı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Asistan Doktor Begüm Yağmur Bakkalcı'ya kendisine yönlendirildiğini söyleyerek iletişime geçmek istedi. Bakkalcı'nın hasta yakını sandığı saldırgan sorularına yanıt vermeyince 25 yaşındaki hekim doktor odasına yöneldi. Bu sırada Bakkalcı'yı takip eden saldırgan doktor odasına girdi.

KAPIYI KİLİTLEDİ, TEHDİTLER YAĞDIRDI

Bakkalcı ve odada bulunan Sağlam parfüm almak istemediklerini, servisin bu tür işler için uygun bir yer olmadığını söyleyerek saldırgandan servisi terk etmelerini istedi. Bunun üzerine odanın kapısını üzerindeki anahtarla kilitleyen saldırgan anahtarı da cebine attı. Hekimler beyaz kod vermek üzere telefona yöneldiğinde ise elindeki çantayı bırakarak kollarını sıvayan saldırgan daha sonra iki hekime küfürler yağdırdı ve ölümle tehdit etti. Sağlam'ın müdahale gerektiren hastasının bulunduğunu söylemesi de saldırganın kapıyı açmasına yetmedi.

Denizli’deki Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde hasta yakınlarının kartını kullanarak servise çıkan ve çocuk pediatri servisinde görevli hekimlere parfüm satmak isteyen saldırgan, hekimlerin servisi terk etmesini istemesi üzerine doktor odasının kapısını kilitleyerek iki hekimi rehin aldı. Hekimleri ölümle tehdit eden saldırgan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Asistan Doktor Osman Gazi Sağlam’a saldırdı, bileğinin çatlamasına neden oldu.

ARBEDE ÇIKTI, DOKTOR ANAHTARI ZOR DA OLSA ALMAYI BAŞARDI

Uğur Ç. daha sonra Sağlam'a saldırdı. Çıkan arbede sırasında doktor Sağlam'ın eli çatladı. Sağlam buna rağmen mücadele ederek saldırgandan anahtarı almayı başardı. Bu sırada gürültü üzerine servis personeli güvenlik ve polise haber verdi. Kapıyı açmaya çalışan güvenlik güçleri başarılı olamadı. Sağlam'ın kapıyı içeriden açmasından sonra güvenlik güçleri saldırgana müdahale ederek etkisiz hale getirdi. Saldırganın önceki günlerde hastanenin diğer birimlerine çıkarak yine parfüm satmaya çalıştığı ortaya çıktı.

“HASTAMIN TEDAVİSİNİ ZAMANINDA YAPAMADIM, BUNA ÇOK ÜZÜLDÜM”

Olaydan sonra her iki hekim de saldırgandan şikâyetçi oldu. 29 yaşındaki Sağlam ifadesinde “Üç kez dışarı çıkmasını rica ettim. Kan şekeri düşen hastam vardı. Parfüm almayacağımı, hastamın durumunun kötü olduğunu bir an önce yanına gitmem gerektiğini söyledim. Bizi bırakmadı. Daha sonra hastanın kan şekerinin 400'e çıktığını öğrendim. Hastanın tedavisini zamanında yapamadık. Buna çok üzüldüm. Güvenliği aramamızı engelledi. Avazı çıktığı kadar bağırıyordu. Dışarıdan arkadaşlar sesi duyup aramışlar. Üzerimize yürüdü. Ağza alınmayacak küfürler etti. Açıkça ‘seni öldüreceğim, seni yaşatmayacağım' diye tehdit etti. Bana saldırdı. Arbede yaşandığı sırada çantasından bir şeyler çıkarmaya çalıştığını gördüm. Bıçak olduğunu düşündüm” ifadelerini kullandı.

Denizli’deki Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde hasta yakınlarının kartını kullanarak servise çıkan ve çocuk pediatri servisinde görevli hekimlere parfüm satmak isteyen saldırgan, hekimlerin servisi terk etmesini istemesi üzerine doktor odasının kapısını kilitleyerek iki hekimi rehin aldı. Hekimleri ölümle tehdit eden saldırgan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Asistan Doktor Osman Gazi Sağlam’a saldırdı, bileğinin çatlamasına neden oldu.

“YAPTIĞININ SUÇ OLDUĞUNU SÖYLEDİM”

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Asistan Doktor Begüm Yağmur Bakkalcı ise ifadesinde başından geçenleri, “Yataklı servis bölümünde çalışırken yanıma geldi. Beni size yönlendirdiler dedi. Hasta yakını olup olmadığını sordum, kendini ifade edemeyince çok fazla konuşmadan yanından ayrıldım. Sonra doktor odasına girdi. Parfüm sattığını söyledi. Bunun üzerine servisten çıkmasını söyledim. Doktor odasının kapısını kapatarak anahtarı cebine koydu. Üzerime doğru yürüdü. Yaptığının suç olduğunu söyledim, aldırış etmedi. Sonra Osman Gazi Sağlam'ın üzerine yürüdü. Arbede yaşandı. Bu sırada şahıs buradan sağ salim çıkamazsınız diye tehdit etti. Kapı açıldığında güvenlik müdahale etti” sözleriyle anlattı.

NÖBETCİ MAHKEMEDE SERBEST KALDI

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde iki asistan doktoru odada rehin alıp, birisini darbeden Uğur Ç., çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Darbedilen ve elinde de çatlak oluşan doktor Osman Gazi Sağlam, Uğur Ç.nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Sağlam, “Şahsı tanımıyoruz. Parfüm satıyormuş. Odada kapıyı kilitleyip, anahtarı cebine atarak bizi esir aldı. Hastamız olduğunu acilen bakmamız gerektiğini söyleyip, kapıyı açmasını istedik. Ancak açmadı. Arbede yaşadık o sırada cebinden anahtarı alıp, kapıyı açtım. Biz kendimizi kurtardık. Hatta arbededen önce çantasından bıçak ya da silah çıkaracağını sandık. Diğer asistan doktor arkadaşım şoka girmişti. Şahsın serbest bırakıldığını öğrendik. Darp var, cebir var, gasp var, hürriyetten alıkoyma var, tehdit var, yaralama var. Bu şahsın tutuklanması için illaki ölmek mi gerekiyor. Kendisinin ve akrabalarının belalı olduğu, hastaneden cesedimin çıkacağı, evime cesedimin gideceği gibi sözler söyleyip, küfürler etti. Hastane çıkışında dikkat etmem gerektiğini bile söyledi. Asistan doktor olarak zaten ağır şartlar altında çalışıyoruz. Bu şahsın da serbest bırakılması moralimizi daha da bozdu, gelsin beni öldürsün bari dedi. Uşaktan oğlunun yanına gelen anne Rabia Sağlam ise sağlık çalışanlarına şiddetin sona ermesini isteyerek, “Oğlum, ben istediğim için tıp okudu. Dereceyle bitirdi. Belki morgda olabilirdi. Sağlık çalışanlarına şiddet artık dursun diye konuştu.