Başkan Atlı; mesajında "24 Kasım 1928'de Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı ile onurlandırılmıştır. Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul ettiği bugün, Cumhuriyetimizin ve Milli Eğitim tarihimizin önemli kilometre taşlarındandır.

Eğitim sistemindeki köklü değişiklikler, fedakar öğretmenlerimizin gayretleri ile ülkemizi o günkü karanlık günlerden bugünkü aydınlık ve çağdaş günlere taşımıştır. Başöğretmenimiz Atatürk'ün 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' özdeyişinde belirttiği gibi, öğretmenlerimizin üstlendiği görev büyük önem arz etmektedir. Öğretmenlik, bilgeliği ve erdemliği temsil eden çok önemli bir meslektir. Bu açıdan baktığımız zaman, yarınlarımızı teslim edeceğimiz çocuklarımızın, gençlerimizin kişisel, sosyal ve kültürel yönde yetişmesinde, topluma faydalı birer fert olarak kazandırılmasında değerli öğretmenlerimize çok büyük görevler düşmektedir. O yüzden öğretmenlerimizi sadece '24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hatırlamamalı, onlara hak ettikleri saygı ve değeri eğitime sunacağımız katkılarla göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle,

Bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.