Türkiye’de son zamanlarda artan ve bazılarının hala söndürülemediği yangınlar herkesi yasa boğdu. Yaşamını kaybedenlerin de olduğu orman yangınları konusunda Babadağ Belediyesi tedbirlerini sıklaştırdı.

Belediyeye bağlı zabıta ekiplerinin devriye alanlarını çoğaltan ve sıklaştıran Babadağ Belediyesi aynı zamanda elinde bulunan iletişim kanalları üzerinden de vatandaşları bilgilendiriyor. Toplu mesajlar ve anonslarla vatandaşlara duyuru yapan belediye zorunlu haller dışında ateş yakılmamasını istedi. Ayrıca orman yangınlarıyla ilgili ortaya atılan sabotaj iddialarını da göz önünde bulunduran Babadağ Belediyesi şüpheli kişiler ve durumların hemen zabıta ekiplerine haber verilmesini istedi.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı konuyla ilgili olarak “Ülkemizde çıkan ve bazılarının hala söndürelemediği orman yangınları hepimizin yüreğini burkuyor. Yangın söndürme çalışmalarında seferber olan herkese güç kuvvet diliyor vefalı davranışlarından ötürü teşekkür ediyorum. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

İlçemizde de olası bir yangına karşı önlemlerimizi sıklaştırdık. Ekiplerimiz yayla, piknik alanı vb. yerlerde devriye geziyor. Vatandaşlarımıza sık sık uyarılar yapıyoruz. Babadağ’ımızda böyle bir felaket yaşanmaması için çalışıyoruz. Umarım en kısa zamanda da devam eden yangınlar söndürülür” dedi.