31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından derman belediyecilik anlayışı ile hizmet üretmeye başlayan Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, tüm adımların şeffaf ve denetlenebilir olması konusunda da hassasiyet gösteriyor. Katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile yönetilen belediye de ilk olarak halk günleri sokaklara taşındı.

DERTLER DERT YERİNDE DİNLENİYOR

Her mahallenin kendine has sorun ve sıkıntıları olduğundan ve özellikle çevre mahallelerdeki vatandaşların belediyeye gelmesinin zor olduğundan yola çıkan Ali Atlı ve ekibi aylık olarak gerçekleştirilen halk günü toplantılarını haftalık rutinde ve mahallelerde gerçekleştirmeye başladı. Bekirler Mahallesi’nden başlayan halk günlerinde vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyen ve dertlere derman olacak adımlara vatandaşlar ile birlikte karar veren Babadağ Belediyesi, çok kısa sürede de yeni projelerin startını verdi.

MECLİS TOPLANTISINI HALKIN ARASINDA YAPTILAR

Ortak akılla yerinden yönetim anlayışı ile hareket eden Ali Atlı ve belediye meclis üyeleri Temmuz ayı belediye meclis toplantısını da meclis salonu yerine Mollaahmetler Mahallesi’de gerçekleştirdi. Meclis gündeminin halkın içinde değerlendirildiği toplantıda gündeme gelen maddeler ve yapılan oylamaya vatandaşlar şahitlik etti.

Gündemin tamamlanmasının ardından ise mahalle halkı gerek gündeme dair gerekse gündem dışı konularda düşüncelerini dile getirme fırsatı buldu. Vatandaşların görüş ve taleplerini not alan Başkan Ali Atlı, “Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek için var gücümüz ile çalışıyoruz. Temel çalışma prensibimiz ise Derman Belediyecilik anlayışının gereği olarak, ortak yönetim modeli. Kapalı kapılar ardında kararlar alma dönemi Babadağ için sona erdi. Artık, vatandaşlarımız ile iç içe onların görüş ve önerilerini önceleyen bir yönetim modeli ile hareket edeceğiz. Bundan sonraki meclis toplantılarımız ve halk günü etkinliklerimizi vatandaşlarımızın arasında yapmaya devam edeceğiz. Çünkü dertler dert yerinde çözülür” dedi.