Baklan Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Burak Dertlioğlu, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Akduman, İlçe Jandarma Komutanı Ersin Güngör, İlçe Emniyet Amiri Ömer Şahin, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Nasuh Altuntaş, Ziraat Bankası Müdürü Selman Duysak, AK Parti İlçe Teşkilat mensupları, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, 15 Temmuz temalı ülke geneli ve Baklan’daki etkinlikleri içeren sinevizyon ve belgeseller gösterildi. Programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, tiyatro gösterileri yapıldı. Cumhuriyet Ortaokulu’nun sergilediği tiyatro gösterisi seyircilerde duygu yüklü anların yaşanmasına sebep oldu.

“Milletimiz Darbe Girişimini Başarısızlığa Uğrattı”

Günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Akduman yaptı. Akduman, “15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak milletimiz darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı” diye konuştu.

“15 Temmuz, Türk Milleti Olarak ‘Biz’ Olduğumuzun, Tek Yürek Olduğumuzun İlanıdır”

Baklan Kaymakamı Burak Dertlioğlu konuşmasında, “Tarihin en ağır imtihanlarından birini yaşayan ülkemiz, iki sene önce 15 Temmuz gecesi hain bir saldırıya maruz kalmış, Allah’ın inayeti, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere idarecilerimizin dirayeti, aziz milletimizin cesareti ve kahraman silahlı güçlerimizin üstün gayret ve eşsiz direnişiyle bu saldırı bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz, Türk Milleti olarak ‘biz’ olduğumuzun, tek yürek olduğumuzun, hep beraber Türkiye olduğumuzun, tek millet ve tek devlet olduğumuzun, vatan ekseninde hep beraber durabildiğimizin, Anadolu olduğumuz ilanıdır” “ dedi.

“Tarihimizde 15 Temmuz Son Derece Anlamlı Ve Önemlidir”

“Ecdadımızın şanlı tarihine baktığımızda zaferlerle dolu nice dönüm noktaları görürüz” diye söze başlayan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Malazgirt gibi, çağ açıp çağ kapatan İstanbul’un Fethi gibi, Çanakkale gibi, Dumlupınar gibi, Sakarya gibi kahramanlıklar… 15 Temmuz 2016’da da Türk milleti demokrasinin, zaferin tarihini altın harflerle not düştüler. 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmamak, gençlerimize unutturmamak adına bugün ilçemizde güzel bir program gerçekleştirildi. Tarihimizde 15 Temmuz son derece önemli ve anlamlıdır, her zaman zihinlerde kalacaktır. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılına böyle anlamlı bir programla başlamanın gururu ve heyecanını yaşıyoruz. Ülkemizin üzerinde birçok oyunlar oynanıyor, bizi zor durumda, güçsüz durumda bırakmak için elinden geleni yaptılar, yapıyorlar. Türkiye ne kadar güçlü olursa, Türk-İslam Coğrafyasında yaşayan insanlar da o denli rahat ve huzurlu olacaktır. Türkiye üzerinde oynanan oyunlar geçmişte olduğu gibi bugünde devam ediyor ve edecektir. Milletimiz o karanlık gecede Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Halkın gücü üstünden bir güç tanımıyorum’ demesi üzerine insanımız genci yaşlısı, kadını erkeği ile sokaklara döküldü. O hainlerin kurşunlarına göğsünü siper etti ve güzel ülkemizin sahipsiz olmadığını gösterdi. Gördüler ki bu ülkede ne siyaseten, ne ekonomik anlamda ne de terörle bu ülkeye dur diyemeyecekler. Gençlerimiz de bu gururu hep yüreklerinde hissetsinler. Gençler gelecekte de bu gibi hain düşmanlıklar olacaktır, bu saldırılara karşı da hazırlıklı olun. Bu güzel etkinliği hazırlayan, gerçekleştiren öğretmenlerimize ve değerli öğrencilerimize çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programın son bölümünde ilçemizde yapılan 15 Temmuz Destanı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini İlçe Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı ve İlçe Jandarma Komutanı verdi.