Baklan Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, İlçe Tarım Müdür Vekili Ferhat Cesur, Veteriner Hekim Özgür Manav, Ziraat Mühendisi Doğan Şermet, konu uzmanı teknikerler, çok sayıda hayvan yetiştiricileri ve çiftçiler katıldı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği bünyesinde görev yapan Veteriner Hekim Özgür Manav ile Ziraat Mühendisi Doğan Şermet, koyun-keçi vebası, koyun-keçi çiçeği, şap hastalığı, mavi dil, etzima, brusellozis, antraks, bulaşıcı keçi çiçeği ağrısı, enterotoksemi, bulaşıcı agalaksi, şarbon ve diğer hastalıklarla ilgili bilgi verildi. Aşı temini, uygulaması ve sürü yönetimi konularında ayrıntılı bir şekilde hayvan yetiştiricilerine bilgi verildi. Ayrıca toplantıda hayvan yetiştiricilerinin merak ettikleri sorular ve karşılaştıkları sorunlar üzerinde çözüm odaklı söyleşi yapıldı.

Toplantıda hayvan yetiştiricilerine yönelik konuşan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Üretmek güzel bir olay. Ancak üretirken çok dikkatli olmamız gerekiyor. Ürettiğimiz hayvanların hastalıktan ari hayvanlar olması gerekiyor. Tüm hayvanlarımızın kayıt altında bulunması ve sağlık raporlarının olması gerekiyor. Hayvan üreticiliğiyle ilgili bilinmesi gereken tüm konular bu gibi toplantılarda tartışılıyor. Toplantıya katılım sağlayan İl Müdürümüz Yılmaz Erkaya’ya, uzman teknikerlerimize ve hayvan yetiştiricilerimize teşekkür ediyorum” dedi.