Baklan Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Hüsamettin Gazi’yi Anma ve Bahar Şenlikleri’nin dördüncüsünü düzenledi. Ramazan Bayramı içinde 16-17 Haziran’da gerçekleşen festival konserler, yarışmalar, çocuklar için eğlence ve animasyonlarla geçti. 4. Hüsamettin Gazi’yi Anma ve Bahar Şenlikleri belediye önünde Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mehteran ekibi ve Baklanlılar Hüsamettin Gazi Türbesi’ne kortej yürüyüşü yaptı. Türbe önünde dualar okundu, kurbanlar kesildi. Hüsamettin Gazi ve himayesindeki askerlerin anılmasının ardından festival Gökpınar Parkı’nda ikramlar sunulmasıyla devam etti. Coşkuyla geçen festivalde ses sanatçıları Tuğba Karakuş ve Serdar Şimşek Baklanlılara ve misafirlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Festivale Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Giral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Akduman, İlçe Jandarma Komutanı Ersin Güngör, Baklan Müftüsü Ali Gülbağcı, İlçe Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Günyılmaz, muhtarlar, misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Baklan Bayram Ediyor, Festivalini Kutluyor”

Hüsamettin Gaziyi Anma ve Bahar Şenlikleri’nin dördüncüsünü yapmanın mutluluğunu paylaşan Baklan Belediye Başkan Yusuf Gülsever, “Çok değerli Baklanlı hemşerilerim öncelikle Ramazan Bayramı’nız mübarek olsun. Bütün günleriniz bayram havası içerisinde geçsin. Baklan bayram ediyor, Baklan festivalini kutluyor. Baklan’da dört yıl önce tarihe iz düşecek bir imza attık. Hüsamettin Gazi’yi Anma ve Bahar Şenlikleri’ni geleneksel olarak ileriye taşımak istedik. Bugün de bu yüce insanın adı altında dördüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye ifade etti.

“Ecdadımız Baklan Ovası’nda Haçlı Seferlerini Tarumar Etti”

Hüsamettin Gazi’nin tarihteki konumundan bahseden Başkan Gülsever, “Hüsamettin Gazi tarihimizde önemli figürlerden biridir. Ecdadımızı, o şanlı tarihimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Onlardan hep ders alacağız. Malazgirt Meydan Muharebesi’nin ardından Selçuklu komutanları dört bir yandan Anadolu’ya akın etti. Hüsamettin Gazi ve himayesindeki askerler savaşa savaşa, çarpışa çarpışa Baklan’a geldi ve bu bölgeye karargahını kuruyor. Selçuklu komutanı Hüsamettin Gazi bu bölgeyi bize kolay kazandırmadı. Çok şehitler, gaziler verdik. Haçlı seferleri Selçuklu üzerine akın etti, aynı şekilde Osmanlı döneminde de devam etti ve akınlar. Ancak her gelişlerinde amaçlarına ulaşamadılar. Bir olduğumuz, beraber olduğumuz o dönemdeki ecdadımız bu Baklan Ovası’nda haçlı seferlerini tarumar ettiler. Baklanlılar için ayrı bir değer olan tarihe iz bırakan bu güzel insanı Baklanlılar unutmayacaktır” dedi.

“Festival Trap Atışlarıyla Son Buldu”

4. Hüsamettin Gazi’yi Anma ve Bahar Şenlikleri’nin ikinci günü ülkenin dört bir yanından gelen 143 profesyonel atıcının kıyasıya mücadelesiyle geçti. Baklan Belediyesi Trap Poligonunda amatör ve profesyonel klasmanda yarışmalar düzenlendi. İzleyicilerin de hedefe ok atma fırsatı yakaladığı poligonda dereceye giren sporculara tüfek ve madalyaları takdim edildi.