11. Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri Şenliği 10 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Ege’nin Kırkpınar’ı olarak kabul edilen yağlı güreşler öncesi Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 1981,82 ve 83 yıllarının başpehlivanı ve ebedi kemer sahibi Hüseyin Çokal, organizasyona destek veren ve geçtiğimiz yıllarda da güreş ağalığını üstlenen Sezer Tomay ve güreş koordinatörü Hüseyin Bakan katıldı. Kırkpınar Altın Kemer Ebedi Sahibi Başpehlivan ve Devlet Sporcusu Hüseyin Çokal’da gerçekleştirilecek olan yağlı güreşlerin hayırlı olmasını diledi.

Ege’nin Kırkpınar’ı 11. Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri Şenliği 10 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek. 28’i başpehlivan 400 güreşçinin katılacağı güreşlerde 150 Denizlili sporcu da mücadele edecek.

Tüm güreş severleri 11. Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri Şenliği’ne davet eden Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, “   İlçemiz Beyağaç’ı ve sahip olduğu güzellikleri ve değerleri etkin bir şekilde tanıtmak ve bu güzellikleri ve değerleri paylaşmak için, İlçemizde yıllardır Belediyemizce yapılmakta olan, Ege’nin Kırkpınar’ı Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin ÇOKAL Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin amacı; Ata sporumuz Yağlı Pehlivan Güreşini sahip çıkarak, gençlerimizi bu spor dalını sevdirmek ve muhtemel kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, yöre ve çevre insanlarımızca çok sevilen bu spor dalının yılda bir defa da olsa güreş severler tarafından izlenmesini sağlamak ve Kırkpınar Altın Kemer Ebedi Sahibi Başpehlivan ve Devlet Sporcusu Hüseyin ÇOKAL isminin yaşatılmasını sağlamaktır” dedi.

Ege’nin Kırkpınar’ı 11. Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri Şenliği 10 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek. 28’i başpehlivan 400 güreşçinin katılacağı güreşlerde 150 Denizlili sporcu da mücadele edecek.

Ali Atlı Esnaflarla Bir Araya Geldi Ali Atlı Esnaflarla Bir Araya Geldi

“BAYRAM HAVASI İÇERİSİNDE BİR GÜREŞ ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

“Bayram havası içerisinde bir güreş şenliği gerçekleştirmek istiyoruz”  diyen Akçay, “ Bu güreşler, Beyağaç’ımızın da tanıtımına katkı sağlamakta, son yıllarda Turizmin öncelikli geleceği olan Alternatif Yayla Turizmi için, çok bakir olan Yumaklı Yaylası, Karagöl, Topuklu Yaylası, Anıt Karaçam Ormanları, Kartal Gölü ve Eren Günü’nün Turizm açısından yerli ve yabancı Turistlere tanıtılması da hedeflenmektedir. Ayrıca, bu güreş etkinliği vesilesi ile ilçemizden diğer il ve ilçelere göç etmiş olan hemşehrilerimizin, yılda bir kere de olsa bu vesile ile bir araya gelerek, beraber olmalarını sağlamak, ilçemizin problemlerini ve güzelliklerini paylaşarak, alternatif çözüm yollarının da ortaya çıkmasını sağlamak hedeflenmektedir. Bu Güreş Etkinliğimizde sevinçlerimizi zirveye çıkarmak, bizleri yalnız bırakmayacak olan dostlarımızla ve misafirlerimizle birlikte, bayram havası içerisinde bir güreş şenliği gerçekleştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Akçay ayrıca yağlı güreşleri desteği nedeniyle 2017, 2018, 2019 ve 2022 Yılları Güreş Ağası İşadamı Sezer Tomay’a teşekkür etti.

“BEYAĞAÇ’A 10 EYLÜL 2022 CUMARTESİ GÜNÜ DAVET EDİYORUZ”

Başkan Akçay sözlerini şöyle bitirdi; “ Milli ve Manevi değerlerimizin tanıtılması, bu değerlerin daha iyi anlatılması ve misafirlerimiz tarafından değerlerimizin daha iyi anlaşılması için herkesi, her zaman olduğu gibi, ağaçların gölgesinde Yağlı Pehlivan Güreşi seyretmek için şirin İlçemiz Beyağaç’a davet ediyor, Beyağaç insanının sıcaklığının, samimiyetinin ve misafirperverliğinin farklılığını yaşamanızı istiyoruz. Gelenek ve göreneklerimizin nostaljik esintilerini yaşamak, doğanın sunduğu eşsiz güzellikleri görmek ve meydanları pehlivansız bırakmamak için, sizleri 11. Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin ÇOKAL Yağlı Pehlivan Güreşleri Şenliği buluşma noktamız olan Beyağaç’a 10 Eylül 2022 Cumartesi günü davet ediyoruz”