Doğa ve çevre hakları konusunda ülkede gündem yaratan çalışmalarda bulunan, Çanakkale Kazdağları’nda siyanürle altın arayan iki Kanadalı maden şirketinin altın arama ruhsatlarını iptal ettiren ve üye sayısını 42’ye çıkaran Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği (EMARÇEB), geçtiğimiz hafta Genel Kurul toplantısı düzenledi.
Daha önce de Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin öncülüğünde kurulan ve Başkanlığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı SODEM ve SODEM-SEN’in yönetimine seçilen Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, başarılı yerel yönetim politikalarının sonucunda şimdi de EMARÇEB’in encümenliğine seçildi. 


Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Çelik, “EMARÇEB, bugüne kadar çok önemli işlere imza atan, çevre ve doğa hakları konusunda kendini kanıtlamış bir birlik. Burada encümen olarak görev almak benim için büyük bir onur. Son yıllarda iktidarın çevre ve doğa konularında yaptığı büyük yanlışlar, toplumsal vicdanı yaralamakta ve ülkemizin doğal kaynaklarını maalesef heba etmektedir. Buna karşı olan mücadelemizi daha ısrarlı takip edecek, ağacın, suyun, dili olmayanların dili olmaya devam edeceğiz.
Beni böylesi önemli bir görevle onurlandıran başta EMARÇEB Birlik Başkanımız, Edremit Belediye Başkanı Sn. Selman Hasan Arslan’a ve tüm birlik üyesi belediye başkanlarımız ve üyelerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Birlikte çok güzel işlere imza atacağımız yeni yönetimimizi tebrik ediyorum” dedi.