Denizli kent gündeminde geçtiğimiz günlerde Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’in icra açıklaması büyük dikkat çekmişti. Özetle Başkan Çelik, 8 Mart günü makam koltuğunun ve makam aracının belediyeye açtığı tazminat davasını kazanan, 600 bin lira ödenmesine hükmedilen eski işçi ve Hamidiye Mahalle Muhtarı Mehmet Uygun tarafından icra yoluyla alındığını duyurmuştu. Muhtara 100 bin lira ödediklerini ve taksitle ödemeye devam edeceklerini belirten Çelik, ancak Uygun’un icra yöntemine gitmeyi tercih ettiğini, ısrarla anlaşma çalışmalarına ise kapısını kapadığını dile getirmişti. Ayrıca makam odasındaki Atatürk portresini de icra edilmek istenince duruma sert tepki gösterdiklerini ve izin vermediklerini kamuoyuna duyurmuştu.

MUHTAR UYGUN’DAN İCRA AÇIKLAMASI

Hamidiye Mahalle Muhtarı Mehmet Uygun, yaşanan icra süreci, alacağı meblağ ve nedeni, sonrasında Başkan Birsen Çelik tarafından yapılan açıklamalara istinaden konuya sosyal medya hesabından şu sözlerle açıklama getirdi, “Bozkurt ilçesinde yaşadığım  ve basına farklı yansıtılan olayın gerçeğini aktarmak istiyorum. Olayı bir de benim tarafımdan dinlemenizi rica ediyorum. Bu olaylar, haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 02.02.2011 yılında başıma gelen komlu kaybettiğim iş kazası  sonucunda belediyeye açmış olduğum  tazminat davasını kazandım. 10 yıl önce gerçekleşen bu kazadan sonra hukuki yollarla hakkımı aramama ve kazanmama  rağmen; kaza sürecinden sonra açılan dava üzerine iyi niyet gösterdim ve anlaşma yoluna gittim. Avukatımla birlikte Belediye Başkanı Birsen Çelik’le görüşmemizde sözlü tazminatın  3 taksit halinde ödenmesi konusunda uzlaştık. İlk etapta 100 bin lira ödeme aldım. 15 ay geçmesine rağmen tarafıma hiç birşey ödenmedi. Bu süreçte tekrar Başkanla ısrarla görüşmek istedim ancak karşımda herhangi bir muhatap bulamadım ve belediyede tüm kapılar yüzüme kapandı. Mecburen yasal yollarla Bozkurt Belediyesi Makamına haciz işlemi gerçekleştirilmiştir” dedi.

“HAYAL ÜRÜNÜ UYDURMA ALGI OPERASYONU”

Atatürk portresinin haciz işlemi iddiasını sert bir dille yalanlayan Uygun, “ Ayrıca çok üzüldüğüm bir konu olarak da basına yansıtıldığı gibi makamda bulunan Atatürk Portresi ya da büstü haczedilmemiştir. Bu olayın gerçekleşmesi asla söz konusu değildir, tamamen algıyı yanlış yönde yönetmek üzerine yapılmış olan hayal ürünü bir açıklamadır. Başkan Birsen Çelik’in kendi sosyal medyasında ki açıklamaları ve haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Makam aracı, makam odasında bulunan koltuklar ve televizyon haczedilmiştir. Bu eşyalar bugün yediemin deposunda muhafaza edilmektedir. Görmek isteyen herkese açık şekilde beklemektedir.  Lafta işçinin hakkını savunanlar, ancak iş gerçek hayata geldiğinde işçinin hakkını alması için yaptığı hukuki mücadele sonucunu bile kabul etmemektedirler ve yaşanan olay siyasi değildir, insani bir olaydır.  Yaşanan süreç sadece yasal yollarla işçi birinin hakkını aramasından dolayı CHP’li Bozkurt Belediyesinin iş kazası geçiren ve kolunu kaybeden bir işçinin hakkını ödememesi  ve beceriksizliklerinden  kaynaklanmıştır. Bu konuyu Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasına sığınarak gerçekleri saptırmaları aynı zaman da Atatürk’ün aziz hatırasına büyük saygısızlıktır” dedi.