Buldan Belediye Meclisi,  ağustos ayı Meclis Toplantısı’nda 20 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandı.   Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik’in başkanlığında gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’nda,   gençlerin spor faaliyetlerine katılmasını sağlamak ve yeni sporcular yetişmek amacıyla Buldan Belediyespor ile Yenicekent Spor kulüplerinin desteklenmesi ile ilgili gündem maddesi görüşüldü.  Başkan Şevik,  belediye olarak verecekleri desteğin gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve spor alışkanlığını kazandırmak için önemli olduğunu dikkat çekti. Buldan Belediyesi’ne ait düğün salonu üç yıllığına Buldan Belediyespor Kulübü’ne tahsis edilmesiyle ilgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edilirken, Yenicekent Spor kulübüne de desteklenmesi yönünde karar alındı.

Başkan Şevik’e borçlanma yetkisi

Başkan Şevik,  önceki dönem borçlarını ödemek ve yatırım harcamalarında kullanmak üzere Meclis’ten borçlanma yetkisi talep etti. Meclis üyeleri oy birliği ile Başkan Şevik’e İller Bankası ve özel bankalardan 10 milyon TL kredi kullanma yetkisi verdi. Başkan Şevik,  “Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde belediye aşırı borçlanmış. Haciz aşamasına gelen borçlar mevcut.  Bu borçlarımızı bir an önce ödeyip, belediye olarak yatırımlarımıza hız vermemiz gerekiyor” diyerek borçlanma talebine oy birliği ile kabul eden meclis üyelerine teşekkür etti.

Balık ölümlerinin nedeni oksijen azlığı

CHP’li Meclis Üyesi Yakup Erhan Türkmenoğlu,  gündem dışı söz alarak, Yayla Gölü’ndeki balık ölümlerini sordu.  Konu ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mustafa Mustak, “Balık ölümleri gündeme geldiği günden itibaren hem Büyükşehir Belediyesi, hem de Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince araştırılıyor. Rapor henüz yayınlanmadı ancak edindiğimiz bilgiye göre, balık ölümlerinin nedeninin sudaki oksijensizlik ve göldeki İsrail Sazanı adını verilen balık türünün artışından kaynaklandığı öğrenildi.  İncelemeler sonucunda gölde herhangi bir kirlilik tespit edilmemiştir” dedi.