Buldan Belediye’nin turizme kazandırmak amacıyla hazırlanan Türkmenoğlu ve Çarşı Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Projesi ihalesini kazanan Kani İnşaat ile protokol imzalandı.  Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile Kani İnşaat yetkilisi Necdet terzi arasında imzalanan protokole göre Türkmenoğlu Sokakta 7’si tescilli 8 yapı,  Çarşı sokakta ise 6 tescilli yapının dış cephesi ve çatısı aslına uygun olarak yenilenecek, sokaklarda ise taş kaplama ve düzenleme yapılacak.


Protokolün Buldan’a hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Şevik, Buldan’da 2002 yılında Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillenen 32 sokak olduğunu belirterek “Tescilli sokaklarımızı birer birer restore ederek ilçe turizmine kazandırıyoruz.  İlk 7 yıllık başkanlık dönemimde projelerini hazırladığımız 7 sokaktan 3’ünü restore ederek turizme kazandırdık. Fetçiler sokakta çalışmalarımız devam ediyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından verilen 1 milyon TL’lik desteği, sokaklarımızın restorasyonunda değerlendiriyoruz. Desteklerinden dolayı Bakanımıza teşekkür ederim. Çarşı ve Türkmenoğlu Sokakları için Kani İnşaat ile protokol imzaladık, çalışmalar en kısa zamanda başlayacak.  Buldan’ımıza hayırlı olsun” dedi.

HEDEFİMİZ  “SAKİN ŞEHİR” ÜNVANINI ALMAK
Türkmenoğlu ve Çarşı Sokaklarında Sağlıklaştırma ve Restorasyon uygulamaları tamamlandığında, projesi 2007 yılında hazırlanan Tavacı Sokak’ta çalışmaların devam edeceğini açıklayan Başkan Şevik, “Çok değil iki yıl içerisinde Buldan’da Kültür Ringi oluşmuş olacak.  İlçemize gelen yerli ve yabancı turistler, BELKÜM’den başladıkları Buldan gezisini, Çarşı Sokak, Türkmenoğlu Sokak, Fetçiler, Semerci, Tavacı, Dokuma Pazarı Sokağı, Beyler Sokağı’ndan devam ederek, projesi onaylanan Tarakçı, Terziler Kaşı ve Düzalan sokaklarından Buldan dokuması el ürünlerinin satıldığı mağazaların bulunduğu 14 Mayıs Caddesiyle sonlandıracak. Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon çalışmalarımız tamamlandığında, Sakin Şehir için gerekli girişimlerde bulunacağız. Buldan Slow City unvanını hak eden nadir ilçelerimizden” diye konuştu.