Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay'ın geçtiğimiz aylarda startını verdiği İsraf Son Bulsun Sofranız Bereketli Olsun adlı kampanya beklenenin çok üzerinde bir ilgi ile karşılandı. Hayırseverlerin yaptıkları kuru gıda yardımlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmayı amaçlayan kampanya kısa sürede sınırları aşarak Türkiye'nin dört bir yanından sanatçılar da çektikleri videolar ile kampanyaya tam destek vermişti.

KAMPANYA BÜTÜN EVLERE ULAŞTI

Tüm Türkiye'ye örnek olan yardımlaşma kampanyası kapsamında Buldan'ın bütün mahallelerinde Halil İbrahim Sofraları kurulmaya devam ediyor. Birlik ve beraberliğin örneği olarak kurulan sofralarda kampanyanın detayları anlatılarak yardımlaşmanın önemi vurgulanıyor. Kurulan sofraların yanı sıra ilçenin bütün mahallelerinde sofra bezleri dağıtılıyor. Buldan Dokuması'ndan yapılan sofra bezleri üzerinde kampanya mesajları yer alıyor. Mutfaklarda bulunan fazlalık kuru gıdalarda hayırsever ilçe halkı tarafından ihtiyaç sahibi ailelerle paylaşılıyor.

VEREN EL ALAN ELİ GÖRMESİN

Bütün Buldan'da ilgi ile karşılanan ve katılımcılardan tam not alan kampanya ile ilgili açıklamalarda bulunan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay; "İsraf Son Bulsun Sofranız Bereket Dolsun adı ile başlattığımız kampanyamız kısa sürede gönüllere girerek büyük bir başarıya imza attı. Hayırseverlerimizin bağışladığı kuru gıdaları belediyemiz kanalı ile ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırdık... Kısa sürede büyük yol alan kampanyamızın tanıtım çalışmalarından biri de evlere sağıtılan sofra bezleri oldu. Üzerinde kampanya sloganının yazılı olduğu sofra bezlerini kapı kapı evlerimize ulaştırdık. Ekip arkadaşlarımız kampanyanın detaylarını ve evlerinde fazladan bulunan kuru gıda bağışları ile döngüsel bir yardımlaşma yaratabileceğini anlattı. Bizler ilçemizde bir farkındalık yaratmak amacıyla yola çıkmıştık ama bu yolda gördük ki; kültürümüzden bugüne gelen bir yardımlaşma medeniyeti zaten bizim kanımızda var. Kampanyamıza destek olan 7'den 70'e bütün Buldanlı hemşehrilerimize, hayırseverlerimize ve bizlere gönülden destek olan sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.