Denizli Dokuma Pazarının yol çalışmaları nedeniyle yıkılacak olması nedeniyle yeni arayışlara giren Buldanlı dokumacılar, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ile Buldan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Ertekin’in de katıldığı toplantıda sorunlarını masaya yatırdılar.

Buldan Belediyesi Meclis salonunda yapılan toplantıda Denizli Dokuma Pazarının, Denizli Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak görüşmelerle, şimdiki yerine yakın bir yerde devam etmesi, Buldan’da da çok eskilerde olduğu gibi yeni bir Pazar açılması kararlaştırıldı. Buldan Dokuma Pazarı Perşembe günleri sabahtan öğleye kadar açık kalacak.

Toplantıda konuşan Buldan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Ertekin, böyle bir pazarın Buldan’da açılması fikrini çok eskiden beri savunduklarını söyleyerek, Oda olarak üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını vurguladı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’da yaptığı konuşmada, her ne kadar teknolojinin gelişmesi ile internet üzerinden satışların önem kazanmış olsa da, insanların hala ürüne dokunarak alma isteğinin daha etkin olduğunu söyleyerek, çok öncelerden olduğu gibi Buldan’da dokuma pazarının açılmasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Gülbay, “Denizli Dokuma Pazarının  dokumacılarımızın isteği doğrultusunda daha güzel bir mekanda devam etmesi için gerekli çalışmaları sürdüreceğiz. Ancak Buldan’ımızda yeni bir dokuma pazarının açılması gerektiğine inanıyorum. Biz belediye olarak böyle bir Pazar için her türlü yardımı yapacağız. Gerek çarşıya yakınlığı, gerek lojistik imkanları ve gerekse gelen alıcıların araçlarının park edebileceği bir alana sahip olması nedeniyle Belediye El Sanatları Merkezi’nin (BELKÜM) bu Pazar için çok uygun olduğunu düşünüyoruz. Denizli’de olduğu gibi, dokumacılarımızın tüm mallarını pazara getirmesini değil, bu pazarı bir sergi gibi kullanmalarını istiyoruz. Alıcının numuneden beğendiği malı bir telefonla 10 dakika içinde hazır hale getirebilecek bir olanağa sahipken, tüm ürünlerin bu pazara yığılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Böylelikle daha çok sayıda dokumacımızın bu pazarı kullanmasını amaçlıyoruz. Özellikle Denizli’deki pazarda yeri olmayan, satacak çok miktarda malı olmayan, aracı veya daha değişik imkanları olmadığı için Denizli’deki pazara gidemeyen küçük dokumacılarımızın da bu pazarda yeri olsun istiyoruz” diye konuştu.