Bu yıl ilk kez Buldan Kaymakamlığı, Buldan Belediyesi ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün birlikte tertiplediği Yaz Spor Okullarına ilgi yoğun oldu. Yaz Spor Okulları, Buldan Spor Salonu’nda düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Haluk Tuncay, ilçe protokol üyeleri ile sporcular ve veliler katıldı.  Karate, Tenis, Basketbol, Yüzme, Voleybol, Pilates –Jimnastik, Okçuluk, Tiyatro –Drama, Gitar-Bağlama ve Halk oyunları gibi 12 branşta açılan yaz okullarına 5-18 yaş arası 1200 öğrenci kayıt yaptırdı. Kurslar yıl boyunca devam edecek.

“İLGİ MEMNUN ETTİ”

Buldan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Tolanvağa “Buldan’da spor yapmayan kalmayacak” sloganı ile açtıkları ve bu hedefe ulaşmak için çalışacaklarını vurguladı.  Yaz Spor Okulları açılış töreninde yaptığı konuşmasında,  genç neslin bir toplumun, bir ülkenin geleceğinde önemli rol oynadığını vurgulayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  “Bu yıl ilk kez Buldan Kaymakamlığı, Belediye,  İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü iş birliği ile tertip edilen kurslara ilginin yoğun olması beni memnun etti.  Gençlerin elinden tutan kurs öğretmenleri başta olmak üzere emeği geçenleri teşekkür ederim” dedi.

“YILLARDAN BERİ BÖYLE KALABALIK GÖRMEMİŞTİM”

Yaz Spor Okulları  açılış törenine katılan Denizli Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili  Haluk Tuncay,”Budan’da uzun yıllardır böyle kalabalık görmemiştim. A-Emeği geçen herkesi teşekkür ederim. Spor ailedir. Bu aileyi bir araya getirebilmek önemlidir. Buldan bu aileyi bir araya getirmiş. Ben aileleri teşekkür etmek istiyorum. Ve çocuklarını en küçük yaşlarda spora başlatıp destek versinler.  Bu Buldan’ın, Denizli’nin ve Ülkemizin başarısı için önemli” diye konuştu. Tuncay, Buldan’da bu yıl 12 branşta açılan yaz spor okullarının önümüzdeki yıllarda daha fazla branşlarda açılabileceğinin müjdesini verdi. İlçe protokol l üyeleri yaz spor okulunda açılan Branş hocalarına hediye vererek teşekkür etti.  Yaz Spor Okulları açılış töreni, öğrencilerin spor gösterisi ile sona erdi.