Buldan Belediyesi El Sanatları Merkezi’nde (BELKÜM) düzenlenen toplantıya Buldan Kaymakamı  Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile il müdürlüğü mühendis ve teknik personeli katıldı.

Toplantıda,  Ankara’da düzenlenen protokol töreninde, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, arasında imzalanan protokol çerçevesinde, mevcut ilçe stadyumunun sentetik çim yüzeye dönüştürülmesi ve tribünün yenilenmesi, Yenicekent toprak zeminli stadyumun sentetik çim yüzeyli futbol sahasına dönüştürülmesi,  bir adat Tip Gençlik Merkezi, 5 adet halı saha, 10 adet basketbol potası ilçeye kazandırılacak. 

Yer tespiti ve ihale sürecinde izlenmesi gereken yol haritasının belirlendiği toplantı sonrası, katılımcılar, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Akın Anadolu Lisesi’nin Bahçesi’nde yenisi yapılacak olan Spor salonu alanında incelemelerde bulunuldu. Spor Salonu, Buldan Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı işbirliği ile yapılacak.

Buldan’ın  daha çağdaş bir kent haline getirmek için her köşede çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Şevik,  dokumanın başkenti olan Buldan’ı tarih ve kültür turizmde olduğu gibi  sporda da öncü bir kent olması için çalışacaklarının altını çizdi.