4 Eylül Buldan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 99. yıl dönümü kutlamaları, sabah ezanının ardından tüm camilerde sala okunması ve Topdami Mevkii'nde temsili top atışıyla başladı. Kurtuluş Günü Kutlama programı, Alanyazı Meydanı Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle devam etti. Törene, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, belediye meclis üyeleri ve daire amirleri katıldı.

Buldan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. yıl dönümü, Alanyazı Meydanı Atatürk Anıtı'nda düzenlenen mütevazı bir törenle kutlandı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,

“4 EYLÜL KURTULUŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN”

4 Eylül Buldan'ın Kurtuluş Günü'nün bu yıl da mütevazı bir törenle kutladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  "2022, Buldan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunu 100.yılı.  4 Eylül'ü önümüzdeki yıl, 100.yıla yakışır bir törenle kutlayacağız. Bunun hazırlıklarına şimdiden başladık" dedi.  Başkan Şevik, “Milletlerin hayat özlerini, milli kültürlerini koruması, yaşaması, öğrenmesi ve gelecek nesillere aktarması işi inanıyorum ki gençlerin olacaktır. Osman Gazi’nin mintanını, Yıldırım Beyazıt Han’ın kızının gelinliğini, Barbaros’un şalını dokuyan, sanatıyla adını dünyaya duyuran atalarımızın torunları olarak, milli değerlerimiz ile İstiklal Savaşımızın ve kurtuluşumuzun sembolleri haline gelen Kara Ali, Ahmet Ağa, Necip Ağa, Çopur Süleyman Efe, Müftüzade Salih Efendi, Hacı Ağa Osman, Kolağası Mehmet Efendi gibi milli kahramanlarımızın isimlerini nesiller boyu yaşatmak, en önemli vazifemizin başında gelmektedir. Milletlerin hayat özlerini, milli kültürlerini koruması, yaşatması, öğrenmesi ve gelecek nesillere aktarması işi inanıyorum ki gençlerin olacaktır. Buldanlı hemşehrilerimin 4 Eylül Kurtuluş Günü kutlu olsun” diye konuştu.

Buldan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. yıl dönümü, Alanyazı Meydanı Atatürk Anıtı'nda düzenlenen mütevazı bir törenle kutlandı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,

SEL FELAKETİ NEDENİYLE İPTAL EDİLMİŞTİ

Buldan Belediyesi'nin hazırladığı 4 Eylül Buldan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99.yıl dönümü  şenlikleri,  pandemi ve Türlübey Mahallesi ile Türkiye'nin bir çok bölgesinde meydana gelen orman yangınları, çok  sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği Batı Karadeniz sel felaketi nedeniyle iptal edilmişti.