31 Mart Yerel Seçimleri’nde Cumhur İttifakı MHP Adayı Mustafa Şevik, eski başkan Mustafa Gülbay’ın yerine Buldan Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmuştu. Geçtiğimiz günlerde de Buldan Belediyesi’nin borçlarını ilçenin çeşitli yerlerine astığı afişlerle duyurmuştu. Eski Başkan Mustafa Gülbay asılan afişlerde iddia edilen borçlarla ilgili açıklama yaptı. İddia edilen 46 Milyon TL’lik borcun gerçekleri yansıtmadığını belirten Gülbay, bir önceki dönemde Mustafa Şevik’ten belediyeyi 21,5 Milyon Tl borçla devraldığını söyledi. Gülbay, “

31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nın adayı olarak Buldan Belediye Başkanlığını kazanan MHP’li Mustafa Şevik’in Gülbay döneminden devraldığını söylediği ve bunu pankartlarla halka duyurduğu 46 Milyon TL’lik borçla ilgili olarak açıklama yaptı. Gülbay, Şevik’in gerçekdışı ve yanıltıcı açıklamalarda bulunduğunu, kendisini küçük düşürmeye çalıştığını belirtti. İddia edilen borçların şişirme olduğunu vurgulayan Gülbay, Şevik’in özel bir televizyon kanalında kendi dönemlerinde yapılan pazaryeri gibi bazı ihaleleri iptal ettiğini söylediğini fakat nedense 13 Milyon TL civarındaki bu tutarı toplam borca ekleyerek şişirme bir borç ortaya çıkardığını ifade etti.

NE ÖZEL NE DE KAMU BANKASINDAN 1 KURUŞ KREDİ ALAMAYAN BELEDİYE

8 Nisan 2014’te Yenicekent Belediyesi’nin borçları ile birlikte 21,5 Milyon TL borçla belediyeyi devraldıklarını belirten Eski Başkan Gülbay, belediye gelirlerinin de 1-1,5 Milyon TL civarı olduğunu hatırlattı. Gülbay, “8 Nisan 2014 tarihinde devraldığımızda Buldan Belediyesi'nin durumu şuydu: Yenicekent Belediyesi'nden gelen borçlarla birlikte yaklaşık toplam 21.500.000 TL borcu, tahsili hemen hemen imkansız durumda bulunan yaklaşık 2.000.000 TL alacağı olan bir belediye. Aylarca ödenememiş personel maaşları olan bir belediye. Bugün paha biçilemeyen, karayollarından satın alınmış Akçeşme'deki arsa, garajın içinde bulunan petrol ofisi gibi çok değerli gayrimenkulleri satılmış bir belediye. Hizmet verilecek sınırlar içine, mahalleye dönüşen köylerimiz ve Yenicekent kasabası da eklenmiş olan bir belediye. Ne özel, ne de kamu bankasından 1 kuruş kredi alamayan, kredibilitesi kalmamış bir belediye. İller Bankası'ndan alınan krediler nedeniyle sürekli kesinti yapılarak gelen katkı payı dışında, öz geliri yıllık yaklaşık 1-1,5 milyon TL tahsil kabiliyeti olan bir belediye. Sayın Şevik, gerçek dışı ve yanıltıcı açıklamalarının sorgulanmayacağını, söyledikleri üzerine düşünülmeyeceğini sanmış belli ki. Bu iddia, bir önceki dönem Belediye Başkanı olarak özveriyle görev yapan beni küçük düşürmeye yönelik gerçek dışı ve yanıltıcı açıklamalardır. Bizim Buldan'da yaptıklarımız ortadadır. Biz belediyeyi kasasında yaklaşık 288.000 TL nakitle devrettik. Kendisine devlette devamlılığın esas olduğunu hatırlatır boş işlerle uğraşmak yerine, Buldanımıza ne tür hizmetler yapacağını anlatmasını tavsiye ederiz.” dedi.