İlk olarak Buldan Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Karahan; Kaymakamlık önünde Kaymakam Murat Sarı ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Daha sonra Kaymakamlık Makamına geçen Vali Karahan Kaymakam Murat Sarı’dan ilçede gerçekleşen kamu yatırımları ve genel asayiş durumları hakkında bilgi aldı.  Vali Karahan, Kaymakamlık ziyaretinin ardından Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesinde hizmete giren Mamografi ünitesinin açılışını gerçekleştirmek ve hastaneye katkı sağlayan hayırseverlere plaket vermek üzere Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine gitti.

Törende konuşan Vali Hasan Karahan; “Toplamda 6 ailemiz 1 milyonu geçen bir katkı sağlayarak hastanemizi daha kullanışlı ve faydalı hale getirecek şekilde eksiklerimizi tamamlamışlardır. Diğer eksiklikler de tabi zaman içinde bizim de katkımızla çözülecek. Güzel ve hayırlı bir iş. Allah hayrınızı kabul etsin. Allah sağlıklı bir hayat versin. Neticede hepimiz sağlıklı olmadan hayatın tadı tuzu olmadığını biliyoruz. Emeği geçenlere, katkıda bulunanlara ve öncü olanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine hayırseverler tarafından toplam 1 milyon 22 TL bağış yapılmış olup, bağışlarla yapılan işler ve alınan cihazların listesi aşağıda sunuldu.

· Veli-Eşe Ergin tarafından Polisomniografi cihazı (Uyku testi cihazı)

· Şinasi-Zehra Durusoy ve Ali-Aysel Çallıoğlu aileleri tarafından ortak bağışla Morg, mescit tadilatı ve rampa yapımı

· Perihan Vural tarafından Ameliyathane Tadilatı ve Laporoskopik Set alımı

· Prof. Dr. Zeki Avralıoğlu ve Dr. Ayşin Avralıoğlu tarafından Mamografi Ünitesi

· Raziye-Himmet (Merhum) Küçük tarafından Anestezi Cihazı

· Aynur Tunaboylu-Ahmet Tunaboylu-Ünal Tunaboylu tarafından FAKO cihazı (katarak tedavisinde kullanılan cihaz)

Açılışın ardından tarihi eski zamanlara dayanan ve Denizli Valiliği tarafından restore edilen Evliyazadeler Konağına geçen Vali Karahan, buradaki restorasyonun ardından BELSAM El Sanatları Merkezi olarak hizmete giren konağın açılışını gerçekleştirdi. Konakta incelemelerde bulunan Vali Karahan, el dokuma tezgâhları ve dokunan kumaşları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.