Buldan’ın geçmişi 6 bin yıl öncesine dayanan geleneksel dokumalarının yanı sıra organik tarımı ile de ilgi odayı oldu. Geleneksel dokuma sı, tarihsel ve kültürel zenginlikleri ile turizm sektöründe yerini alan Buldan’ın organik tarımı ve iyi tarım uygulamalarıyla da gündeme geldiğini vurgulayan Başkan Mustafa Şevik, “Pandemi sürecinde de kıymetini daha çok anladığımız organik tarımın, ilçemizde geliştirilmesi için belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımız sonuç vermeye başladı.  Hafta sonu, eğitim gezisi kapsamında Osmaniyeli kadınlarımızı ağırladık. Başarılı seralar ile aromatik bitki yetiştiriciliği örneklerini geçmek, incelemek üzere Buldan’ın tercih edilmesi bir tesadüf değildir” dedi.

Osmanelili kadınlar, “Modern Seralar Kadın Eli İle Filizleniyor” projesi kapsamında Buldan’ı ziyaret etti. Osmanelili kadınlar,  ilçe genelindeki başarılı seralarda incelemelerde bulundu,  aromatik bitki yetiştiriciliği uygulamalarını yerinde gördü.

SERALARI, LAVANTA VE KEKİK TARLALARINI GEZDİLER

Buldan’da başarılı seracılık yapan modern seralar ile ve örtü altı aromatik bitki üreticilerini ziyaret ederek tarım uygulamalarını yerinde inceleyen Bilecik Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, Osmaneli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür vekili Şener Öner, İlçe Milli eğitim Müdürü Erhan Döş, Teke Yöresi Türkmen Derneği üyelerine ve Başkanı Havali Şahin ile projeye katılan 42 kadını, Buldan Belediye Meclis Üyesi Musa Çetinel eşlik etti.

Bilecik Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan “Projeyle, Dezavantajlı gruptaki işsiz, vasıfsız ve geçim yükü üzerinde olan kadınların modern seralarda fide yetiştiriciliği ile kalıcı istihdamını sağlayıp gelir düzeylerini arttırmak, yenilikçi tarım uygulamaları ile kadınların kendi özgüvenlerini kazanmaları ve sosyal dayanışmanın oluşması amaçlanıyor” dedi.

Buldan’ın zengin tarım çeşitliliğine sahip olduğunu belirten Musa Çetinel, ilçede yetişen organik tarım ürünleri, aromatik bitki çeşitleri hakkında bilgi verdi.  Çetinel, misafirlerine Buldan dokuması el ürünlerinden hediye etti.