Buldan Belediye Meclisi haziran ayı olağan meclis toplantısını tamamladı. 25 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda meclis üyeleri, 1994 yılında Tunceli’de terör saldırısında şehit düşen öğretmen Mustafa Karınca adına anıt yapılmasını oy birliği ile kabul ederek vefa örneği sergiledi.
Buldanlı öğretmen Mustafa Karınca’nın 1994 yılında görev yaptığı Tunceli’nin Mazgirt ilçesindeki Darıkent İlköğretim Okulu’nun lojmanına gerçekleştirilen hain saldırıda altı arkadaşı ile birlikte şehit edildiğini belirten Başkan Mustafa Şevik, “Belediye meclisimiz, ülkemiz için, milletimiz için canını feda eden şehitlerimizin ismini yaşatarak onlara olan saygısını ve vefasını göstermiştir. Meclis üyelerimizi bu örnek davranışlarından ve kararlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


EN ÖNEMLİ KAMULAŞTIRMA KARARI
Belediye Meclisi’nde görüşülen, kentsel sit alanı ve koruma amaçlı imar planı sınırları içerisinde bulunan ve koruma kararı bulunan iki adet dükkan ile tarihi evin kamulaştırılmasıyla ilgili madde, oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi’nin Buldan’ın kültürel mirasını korumak ve turizme kazandırmak adına önemli bir kararın altına imza attığını söyleyen Başkan Şevik, “Belediye olarak,'Sokak Sağlıklaştırması' devam eden Semerci Sokak’taki tarihi evi kamulaştırarak restore edeceğiz. Böylelikle hem vatandaşlara örnek olmuş, hem de tarihi bir evi daha kurtarmış olacağız. Burasını Belediye Konuk evi olarak değerlendirmeyi planlıyoruz. Yine Çarşı Mahallesi’nde koruma altındaki iki adet dükkan, restore edilerek kültür, sanat ve sosyal hizmetler amaçlı kullanılması sağlanacak.Belediye olarak, 2007-2014 yılları arasında ilçemizin kültür varlıklarını sahip çıkma adına önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımız yeni dönemde de devam edecek” diye konuştu.


İLÇE DIŞINDA DA NİKAH KIYABİLECEK
Buldan Belediye Meclisi’nin haziran ayı toplantısında aldığı karar ile Belediye Evlendirme Müdürlüğü’nün, ilçe dışında da hizmet vermesinin önü açıldı. Meclis’te oy birliği ile kabul edilen karara göre, Evlendirme Müdürlüğünde görevli nikah memurları, talep edilmesi halinde Denizli’nin tüm ilçelerinde de nikah kıyabilecek.